luni, 15 februarie 2016

Propunere Traseu Grecia nr. G1

Propunere Traseu Grecia nr. G1
Atena(Lavros Marina) - I .Kea- I. Gyros- I. Tinos- I. Andros-
Kafirea Strait- I. Evvoia- I. Makronisos– Atena(Lavros Marina)


Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule ( în limita a 150 nm) putem discuta.
Vom face croaziere de o saptămână* = 6 zile, check-in luni ora 8:00, check-out sâmbătă ora 16:00

Oferta pentru 2018, croaziera in Grecia de 7 zile  300 euro/ persoana sau 2000 euro/ yacht maxim 8 persoane Echipaj 2 pers inclus (skipper+1) 
Traseu Insulele Argo- Saronice propus: Rafina- Insula Kea - Atena(Pireu) – Insula Salamina– Insula Angistri - Insula Poros - Insula Hydra – Insula Egina - Atena(Pireu) Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule putem discuta.

Pentru rezervări sunaţi la nr. +40755072882(Maria) sau scrieti la lindor@mariata.ro


Traseu propus in 2016:
Ziua 1,2  Atena(Lavros Marina) – Insula Kea
Insula Kea
porturi Korissia si Vourkari

Situată la doar 18 nm de Lavros, Insula Kea, cea mai apropiată insulă dintre Ciclade de  uscat este extrem de populară în timpul verii şi în week-end-uri tot timpul anului printre atenieni. Dacă micul port Korissia nu v-a cucerit, la 2 km de el se află satul pescăresc Vourkari, locul favorit al iahturilor. Acesta arata ca o adevărata carte poştala, cu taverne tipic greceşti şi magazine artizanale. Între Korissia şi Vourkari este plaja Yialiskari, o mică plajă unde puteţi înota în voie. Dacă vreţi să petreceţi mai mult timp pe insulă puteţi vizita capitala Ioulidha. Aceasta este una dintre cele mai frumoase aşezări din Grecia, oraşul este împrăştiat pe dealuri şi exista 26 de mori de vânt aflate în vecinătatea oraşului, este imposibil sa nu remarci farmecul amestecului de stiluri ce-l creează acoperişurile din cărămida roşie caracteristice zonei Attica şi casele simple şi micuţe vopsite în alb caracteristice cicladelor. Oraşul este o încrengătura de uliţe pietruite, pe multe dintre acestea sunt presărate mici magazine şi restaurante. La câteva sute de metri la nord de Ioulidha se afla Leul din Kea, cioplit din granit are 6 metri lungime şi 3 m înălţime, legenda spune ca avea rolul de a păzii oraşul de răutatea Nereidelor. 
Ziua 3,4  Insula Kea, vom trece pe lângă insula Gyaros, ne oprim la insula Tinos
  
Insula Tinos
Această insulă sfântă este faimoasă pentru biserica Panagia Evangelistria, cu icoana sa făcătoare de minuni(Icoana Bunei Vestiri pictată de Sfântul Evanghelist Luca), care atrage pelerini tot timpul anului dar mai ales pe 15 August, de sf. Maria. Tinos este o insulă nemodernizată, fertilă şi foarte pitorească, cu sate frumoase, mori de vânt, sute de capele şi porumbare. Locuitorii sunt cunoscuţi pentru abilităţile lor creative în domeniul artei populare şi al sculpturilor în marmură. Un loc deosebit de vizitat este şi Galeria Artiştilor unde sunt expuse lucrări ale artiştilor locali din sec. 20 până în prezent.


Ziua 5  Insula Andros
Insula Andros
Insula Andros este cea mai nordică dintre Ciclade. Viaţa în cadrul acestui predominant muntos se concentrează în jurul capitalei Hora, cu elegantele sale vile neoclasice din centrul pietonal. De vizitat sunt şi Muzeul de Arhitectură şi Muzeul de Artă Modernă cu lucrări de Matisse, Picasso şi artişti locali.Ziua 6
Trecem pe lângă insulele Evvoia şi Makronisos şi înapoi la Atena(Lavros Marina)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu