vineri, 8 aprilie 2016

Propunere Traseu Romania - Grecia RG1

Traseu Mangalia – Kavala
Mangalia – Bosfor (Istanbul) - Canakkale - Dardanele - Limnos - Thasos - Kavala
//2016.02  Perioada 3-10 Mai 
Pret 250 euro/pers./croazieră
+ 150 euro dacă doriţi să faceţi şi cursul de navigaţie.
7 locuri disponibile

//2016.08 Am fost in Grecia puteti vedea povestea călătoriei in articolul de pe blog din mai. Călătoria a durat mai mult pentru ca am avut o oprire neprogramata de o săptămâna la Istanbul asa ca tot drumul a durat 16 zile. Oricum a fost foarte frumos drumul, vedeti pozele daca nu ma credeti pe cuvant. Calatoria de intoarcere (Grecia-Turcia- Bulgaria- Romania) a durat mult mai putin, in 5 zile eram acasa plecand din Limnos, Grecia. Vom merge si anul acesta(2018) in Grecia dar încă nu am stabilit data de plecare. Dacă sunteți interesați sa navigați cu noi sunaţi la nr. +40755072882 (Maria) sau scrieți un e-mail la lindor@mariata.ro 

Oferta pentru 2018, croaziera in Grecia de 7 zile  300 euro/ persoana sau 2000 euro/ yacht maxim 8 persoane Echipaj 2 pers inclus (skipper+1) Traseu Insulele Argo- Saronice propus: Rafina- Insula Kea - Atena(Pireu) – Insula Salamina– Insula Angistri - Insula Poros - Insula Hydra – Insula Egina - Atena(Pireu) Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule putem discuta.


Ziua 1,2  Mangalia – Istanbul (3,4 mai)

Vom străbate Marea Neagră, strâmtoarea Bosfor şi vom opri la Istanbul în Atakoi.
Cu iahtul prin stramtoarea Bosfor vei avea ocazia sa adimiri arhitectura intregului oras. Poti face niste fotografii superbe de pe apa. Privelistile sunt spectaculoase!

Ziua 3 Istabul – Canakkale(5 mai)

Canakkale
Canakkale este un oraş din Turcia situat în sudul ţinutului asiatic de-a lungul strâmtorii Dardanele care are o lăţime de doar 1200 m şi face legătura între Marea Marmara şi Marea Egee. Cafenelele, restaurantele şi hotelurile din zona pietonala ofera privelisti superbe spre portul si cetatea Kilitbahir.
Canakkale este cel mai important oras din apropierea legendarei Troia. Calul Troian folosit in filmul Troia 2004 este expus si astazi in fata portului. Dupa Istanbul, Canakkale este al doilea oras al Turciei care se situeaza pe doua continente.

 Ziua 4,5 Canakkale – Limnos (6,7 mai)
Limnos
Plutind cu seninatate în nordul Mării Egee , Limnos ( scris, de asemenea Lemnos ) este o destinație pentru o vacanță liniștită în contact strâns cu natura...  prăpăstii , plaje adapostite extinse si peisaje de roci vulcanice alternează cu mici dealuri și sate tradiționale de case de piatră . Se zice ca este insula vulcanică a lui Hefaistos, zeul focului. Putem face o plimbare de-a lungul coastei frumoase a insulei.


Ziua 6,7 Limnos – Thasos (8,9 mai)
Thasos
Thassos, "insula de smarald", este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km). Thassos a fost locuita inca din timpuri stravechi. In diferite siteuri arheologice de pe insula au fost gasite unelte din perioada neolitica asemanatoare cu cele descoperite in Troia, Limnos si Samothraki. Aglomerate, intime, cu ape liniştite sau tulburi... toate zonele de plaje în Thassos au o mulţime de oferit. Fie că eşti pasionat de sporturi nautice, sporturi de plajă, vrei să te relaxezi sau să descoperi peşteri ascunse, insula deţine câte un colţişor de rai pentru fiecare. Thassos este renumită pentru frumuseţile sale şi peisajele care îmbină înaltul munţilor cu întinderea apei. Există peste 30 de plaje în Thassos, unele acoperite cu pietriş, însă cele mai multe au nisip fin.

Ziua 8 Thasos – Kavala (10 mai)
Kavala

Kavala, construit pe pantele Mt. Symvolo formează unul dintre cele mai pitoresti orase din Grecia . Printre punctele de interes cultural se numără apeductul sultanului Suleiman Magnificul, muzee de istorie și industrie precum și clădiri otomane fascinante împrăștiate prin tot orașul. Relaxare pură poate fi găsita pe plajele din apropiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu