Scuba Diving pe Litoral



08.08.2018 Când ma gândesc la scuba diving îmi aduc aminte de scena din filmul de animatie Ghost in a Shell in care personajul feminin principal se scufunda si este creata o paralela intre scufundari si saltul cu parasuta. Paralela pentru ca ambele iti dau o stare de imponderabilitate si o usurinta a fiintei. Acea comparatie mi se pare foarte frumoasa si de aceea sunt curioasa de ambele experiente. Insa saltul cu parasuta a devenit ceva mai dificil de obtinut. Avand in vedere acidentele ce au avut loc care au implicat parasutisti, aici in zona au scazut şansele de realizare. Nu acelasi lucru este valabil însă pentru scufundari. Sunt mai multe şcoli de scufundări pe tot litoralul dar şi la Bucureşti.


Pentru început aţi putea să încercaţi o scufundare de test să vedeți cum vă place. 
Pret 200 lei. Aceasta include o pregatire teoretica si o scufundare de 40 min în mare la adâncime de câțiva metri (2-3 ore durează cu totul)

Apoi dacă experienţa v-a cucerit, putetí încerca un 
Curs de Open-Sea Scuba-Diving
+ Varsta minima 10 ani, 
+ cursul durează 3-4 zile;
+ 4 sesiuni de teorie
+ 1 sesiune extinsă la bazin sau în mare la adâncime mică - pentru a învăța bazele scufundărilor autonome;
+ 4 sesiuni la mare - pentru a consolida abilitățile învățate și a explora lumea subacvatica;
+ 1 examen teoretic final;
+ La finalizarea cursului, veți fi înregistrat in baza de date PADI/ NAUI, care va va elibera brevetul de scafandru de ape deschise. Acesta va permite sa faceti scufundari impreuna cu un partener cu brevetare cel putin echivalenta pina la adincimi de maximum 18 metri;
PADI/ NAUI sunt organizatii recunoscute international iar brevetul obținut este unul dintre cele mai populare si acceptate din lume.
+ In functie de preferinta, cursurile au loc la Constanţa / Eforie Sud / Eforie Nord / Vama Veche sau Bucureşti (preţurile diferă in functie de loc)
+ Preturi începând de la 1100 lei.

Apoi puteti sa participati impreuna cu alti scafandri la iesiri organizate pentru a explora diferite epave scufundate sau alte locuri subacvatice interesante. Ce mai asteptati?

26.08.2018 Am incercat si noi experienta scufundarii de incepatori si a fost chiar interesant. Noi am fost la Eforie Sud, la Capul Turcului. Am asteptat ceva pana s-a intors instructorul cu grupa de scufundatori dinaintea noastra, dar am inceput instructajul cu un domn de acolo care ne-a invatat importanta mastii si a egalizarii. Am avut si de completat niste fise in care confirmam ca nu suferim de afectiuni care sa nu fie compatibile cu scufundarile.

 Echipamentele de scuba dive stateau la uscat ca 
niste icre negre asteptand sa fie mancate


Cand a sosit instructorul nostru, Vlad, am primit echipamentul:
+ masca
+ vesta pe care a trebuit sa o asamblam si imbracam singuri (dar nu e dificil)
  am primit instructaj cum se umfla si dezumfla vesta
+ costumul de izopren
+ pantofii de scufundari
+ labele
+ tubul de oxigen
+ greutati suplimentare (8kg la fiecare)

Ne-am echipat si am plecat spre mare. Desi pe uscat echipamentul e greu, o data intrati in apa si umflata vesta, nu mai se simte aproape deloc. Am vazut sub apa multi pestisori (guvizi), un crab si multa iarba de mare si scoici :-) Datorita mastii obiectele par mai mari si mai aproape decat in realitate si tot incercam sa prind, fara succes pestisorii cu mana :-))  Dar a fost o experienta faina, trebuie sa incercati si voi! :-) Catalin a si filmat, voi incerca sa editez un filmulet si sa il public.

Pentru rezervari sunati 0755072882 sau email la lindor@mariata.ro

Un comentariu