marți, 16 februarie 2016

Propunere Traseu Grecia nr. G2

Croazieră cu Velierul Lindor
Traseu G2 Grecia Insulele Argo- Saronice
Atena(Pireu) – Insula Salamina– Insula Angistri - Insula Poros -
Insula Hydra – Insula Egina - Atena(Pireu)

Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule ( în limita a 150 nm) putem discuta.
Vom face croaziere de o saptămână* = 6 zile, check-in luni ora 8:00, check-out sâmbătă ora 16:00

Oferta pentru 2019, croaziera in Grecia 
Vreti sa aveti o experienta deosebita vara viitoare? Sa adunati amintiri spumoase plimbandu-va cu yachtul cu vele si sa vizitati insulele grecesti? Venim cu o oferta de croaziera de 7 zile in Grecia cu velierul Lindor (pentru sezonul 15 mai-15 septembrie 2019)

Pretul pentru o saptamana cu iahtul:
300 euro/ persoana sau
1700 euro/ yacht maxim 6 persoane
Echipaj 2 pers inclus (skipper+1)

Pentru rezervari sunati la 0755072882 sau email la lindor@mariata.ro
Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule putem discuta.

Propunere Traseu 2016
Ziua 1  Atena(Pireu) – Insula Salamina - Insula Angistri
Insula Salamina
Ce mai mare insulă din Golful Saronic, Salamina e separată de continent printr-o strâmtoare de 2km lăţime ceea ce o face să fie aproape o suburbie a Pireului. Capitala, cu acelaşi nume se află într-un golf adânc în vest. Salamina este, conform legendei, locul de naştere al zeului Aiax. Ne vom opri în oraşul Selinia.

Insula Angistri

Cu peisajul său verde şi farmecul atemporal, Angistri se află la mică distanţă spre sud-vest de Egina şi este o destinaţie populară de week-end pentru atenieni. Portul principal este Skala, o staţiune cu numeroase hoteluri şi restaurante, dar şi cea mai bună plajă de pe insulă, care porneşte dinspre biserică, de-a lungul coastei. Scutere şi biciclete sunt disponibile pentru a fi închiriate. Un drum în stânga portului duce la o plajă retrasă numită Halikadha, e o plajă cu pietriş, cu stânci în apropiere şi dealuri acoperite de pini, o ofertă tentantă a insulei, hainele sunt opţionale.

Ziua 2,3  Insula Angistri - Insula Poros
Insula Poros
Poros e compusă din 2 insule, Kalavria la nord, împădurită şi aproape nelocuită şi Sfairia, la sud. Cele două comunică între ele prin intermediul unui dig. Capitala cu acelaşi nume se află pe Sfairia şi, în ciuda numărului din ce în ce mai mare de turişti, a reuşit să-şi păstreze nealterat farmecul tradiţional, cu aleile sale înguste, mărginite de case datând din sec. 19 în nuanţe pastelate. 

Ziua 4  Insula Poros - Insula Hydra
Insula Hydra
Cândva o insulă liniştită, Hydra a devenit faimoasă în anii 1960 când s-au filmat aici 2 filme, unul dintre ele cu Sophia Loren. Faima nu a mai părăsit-o de atunci. Pe dealul care se înalţă abrupt din port stau aranjate casele albe ale artiştilor, scriitorilor şi elitei ateniene. Are taverne chic şi câteva plaje accesibile doar dinspre mare. Hydra e considerată o destinaţie selectă de vacanţă. Capitala insulei reprezintă un amestec fermecător de taverne în port, frecventate de o clientelă rafinată şi case arhontika în culori pastelate făcute din piatră locală.

Ziua 5  Insula Hydra - Insula Egina
Insula Egina
Insula este faimoasă pentru că aici see află impresionantul templu Aphaia. Insula are păduri de pin, golfuri şi plaje pitoreşti. În capitala cu acelaşi nume sosesc zilnic feriboturi din Atena. În trecut insula a fost un important centru de comerţ maritim. Astăzi oamenii  se ocupă îndeosebi cu producerea fisticului, considerat cel mai bun din Grecia. Vom opri în Agia Marina pentru a putea merge să vizităm templul.

Ziua 6  Insula Egina – Atena(Pireu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu