joi, 25 februarie 2016

Propunere Traseu Grecia nr. G3

Propunere Croazieră cu Velierul Lindor 
Traseu Grecia nr. G3
Volos- I. Skiathos - I. Skopelos(Glossa)– I. Alonnisos - I. Skopelos - I. Skiathos -Volos

Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte insule ( în limita a 150 nm) putem discuta.
Vom face croaziere de o saptămână* = 6 zile, check-in luni ora 8:00, check-out sâmbătă ora 16:00.
Opţional puteţi face şi şcoala de navigaţie cu vele.

Pentru rezervări sunaţi la nr. +40755072882(Maria) sau scrieti la lindor@mariata.ro


2016 Ziua 1,2  Volos – I. Skiathos
Volos

Volos este unul dintre cele mai mari şi cele mai atractive orase din Grecia şi de asemenea unul dintre porturile cele mai importante ale ţării. Bogăţia regiunii şi istoria ei lungă au lăsat amprenta asupra arhitecturii oraşului, care emana încredere şi grandoare. Numeroasele conace, săli municipale, muzee şi biserici splendide fac turul oraşului Volos cu adevărat plăcut .Puteţi vizita aici castelul aflat în vestul oraşului şi parcul Agios Konstantinos, întins pe mal, acesta este un colţ frumos al oraşului. Parcul a fost construit în 1920 de către arhitectul N. Kitsikis şi oferă recreere şi o gura de aer proaspăt rezidenţilor şi vizitatorilor deopotrivă.

I. Skiatos 
Insula Skiatos este o mică insulă grecească în Marea Egee. Skiathos este cea mai vestica insula din grupul Sporadele de Nord , aflată în estul peninsulei Pelion şi la vest de insula Skopelos. Puteţi vizita Muzeul Papadhiamandis care se află în casa din secolul al nouăsprezecelea a unuia dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai Greciei, Alexandros Papadiamantis. La parter sunt artefacte tradiţionale din zonă iar la etaj a fost păstrată aşa cum era casa scriitorului. Galeria Varsakis în apropierea portului pescăresc are unele dintre cele mai frumoase exponate de folclor, merită să le vedeţi. 
Plaja Lalaria e foarte cunoscută datorită pietrelor netede albe şi a stâncilor abrupte din apropiere. 


Ziua 3  I. Skiathos – I. Skopelos 
Insula Skopelos (Glossa, Skopelos)

Una dintre cele mai verzi insule din Marea Egee, Skopelos este imbracata cu o mantie de paduri de pin care pare ca se pierd in albastrul marii. Insula isi pastreaza farmecul de odinioara si este cautata de turisti din intreaga lume pentru autenticitatea sa. Aici s-a filmat cunoscutul musical din 2008 Mamma Mia cu Meryl Streep şi Pierce Brosnan pe melodiile trupei ABBA.

 Viziteaza capela Sfantului Ioan (Agios Ioannis) unde s-a filmat scena cununiei religioase din  efervescentul film Situata pe coasta de nord a insulei, la 7 km de Glossa, in varful unei stanci maiestuoase, spre care urca serpuit 202 scari din piatra, faimoasa capela alba inconjurata de pini verzi  iti ofera o priveliste superba asupra marii Egee. Este suficient sa intrebi localnicii de capela Mamma Mia, te vor ajuta bucurosi sa ajungi la ea.
Portul Skopelos este situat pe coasta nordica, capitala si cel mai mare si animat oras de pe insula, totodata si principalul port. O bijuterie arhitecturala, cu case de un alb stralucitor si acoperisuri din tigla, stradute inguste si pietruite, taverne si buticuri la fiecare pas.

Ziua 4  I. Skopelos – I. Alonnisos
Insula Alonnisos
Binecuvantata cu un peisaj natural de o frumusete ireala si incojurata de insulitele ce impanzesc arhipelagul, Alonissos este o insula ideala pentru cei care vor sa gaseasca linistea. 


Ziua 5 I. Alonnisos – I. Skopelos(Skopelos) - I. Skiatos (Lalaria Beach)
Ziua 6 I. Skiatos - Volos

Un comentariu: