joi, 29 noiembrie 2018

Excursie la Fabrica de Jucarii de Lemn

15 Decembrie: Excursie la fabrica de jucarii de lemn  199 lei/ persoana
+ Vizita atelier de creatie si pictura
+ JUCARIE CADOU
+ Pranz inclus
+ Vizita Palatul Mogosoaia

Data de plecare din Constanta: 15 DECEMBRIE (07.00)

Ne deplasam catre localitatea Dascalu, din apropierea Bucurestiului,
la FABRICA DE JUCARII DE LEMN. Aici ne astepta un tur in care vom vedea cum dintr-o scandurica vom ajunge sa construim o masinuta. Vom trece prin dreptul utilajelor unde vom explica diverse procese si vom pune mana dupa fiecare prelucrare pe materialul transformat sub ochii vizitatorilor.

Toate masinile vor fi oprite sa functioneze simultan pe perioada vizitei, din motive de siguranta, acestea vor functiona pe rand doar acolo unde se fac demonstratiile. Vizitatorii vor invata lucruri importante despre protejarea mediului, taierile de copaci si rolul lor in viitorul nostru.

Dupa vizita, vom participa la ATELIERUL DE PICTURA

Acolo vom vopsi o jucarie pe care o vom alege (casute pentru pasarele, avioane, masinute, dulapioare, flori din lemn). Oaspetii vor pleca acasa cu jucaria pictata. 
"Lemnul emană o căldură, o energie aparte, atunci când îl mângâi, când îi dez­mierzi fibra fermă, când îi miroși esența. De aceea, tot ce-i făurit din lemn pare a fi o ființă vie, o frântură din Mama Natură. Iar o jucărie din lemn are ceva din acest farmec aparte, ceva ancestral, venit din negura vremurilor, pentru că primele jucării ale copiilor au fost făurite din această ființă care este lemnul. Iată de ce, atunci când veti ajunge în atelierul de la Dascălu, veti simți o emoție aparte la vederea minunatelor jucării ieșite din mâinilor meșterilor de aici. Sunt superbe! Camioane, trenulețe, combine agri­cole, căsuțe, avioane, mașinuțe de curse, mobilier pentru păpuși, dar și jucării Montessori, pentru bebeluși între 3-9 luni, toate realizate și finisate impecabil. Bineînțeles, nu puteau lipsi nici căluții de lemn, pe care ne dădeam huța, în copilărie." [... continuarea articolului pe jurnaluldeilfov.ro]

Vizitatorilor li se vor asigura sortulete de protectie, o punga in care isi vor pune jucaria dupa ce vor termina, servetele umede etc. Chiar si asa, mici neplaceri pot aparea in cadrul atelierului de pictura, adica isi pot murdari hainutele cu vopsea. Vopseaua este pe baza de apa, este nontoxica, se curata cu usurinta de pe manute, mai greu de pe hainute.


"Aceasta fabrica de jucării din lemn (Lemniko) este o intreprindere sociala înființata acum 3 ani de dl. Mihai Niculae. Întreprinderea are 6 angajați, toți din localitate, laolaltă cu managerul său. Ca orice proiect de economie socială, el se adresează unor categorii defavorizate ale societății, cum ar fi familiile monoparentale, membri ai comunității rome, persoane fără loc de muncă, sau cu venituri scăzute etc. Cei care lucrează în prezent acolo au urmat cursuri de calificare gratuite, în cadrul proiectului." 
[... continuarea articolului pe jurnaluldeilfov.ro]

Dupa atelierul de pictura vom servi masa de pranz.

In cursul dupa-amiezii vizitam Palatul Mogosoaia. Palatul a fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil brâncovenesc. Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu. Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Principala clădire a complexului de la Mogoșoaia este Palatul construit de Constantin Brâncoveanu, având apartamentele familiei princiare la primul etaj, unde se ajunge direct din curte pe o scară exterioară ce dă într-un balcon amplasat pe fațadă. Parterul palatului conține camerele servitorilor, iar la subsol se află o pivniță cu un tavan format din patru domuri.
 Fațada dinspre lac este și ea una aparte cu o logie de inspirație venețiană, cu arcade. În prezent, Palatul Mogoșoaia adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească și este un important punct de atracție turistică.[... mai mult]


Sosire la Constanta in cursul serii (aprox ora 20:00)

TARIFUL INCLUDE:
+ transport autocar
+ ghid de turism însoțitor
+ intrarea la fabrica de jucării
+ vizita fabrica de lucarii de lemn
+ atelier de pictura (aproximativ 2-3 ore)
+ JUCĂRIE CADOU
+ masa de prânz (felul 1, felul 2, fructe)
+ vizita la Palatul Mogosoaia

NU SUNT INCLUSE:
- alte cheltuieli personale sau cumpărături pe durata excursiei

Tarif: 199 Lei/ persoana
Rezervari la Telefon  0755072882

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu