luni, 18 februarie 2019

Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria


#Bucuresti #Kazanlak #FestivaulTrandafirilor

Cu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria atrage mii de turiști atât din Bulgaria, din statele din Balcani cât și din țara noastră. Turiștii pot admira în timpul paradei costumele populare și dansurile tradiționale.
În perioada festivalului, orașul Kazanlak este împânzit de meșteșugari și comercianți care-și etalează pe zecile de tarabe produsele din trandafiri, de la delicioasă dulceață la produsele cosmetice și prețiosul ulei de trandafir considerat aurul lichid al Bulgariei.

În timpul festivalului are loc Parada Florilor și Dansul Trandafirilor, unde fetele poartă coronițe din petale, port popular și un coș pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzică tradițională iar la final este desemnată ''Regina Trandafir''.

Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafir din lume ! Specia din care se poate rafina uleiul se numește Rosa Damascena (adică Trandafirul de Damasc)  se spune că a fost adusă în Bulgaria din Siria de un judecător turc stabilit la Kazanlak prin  secolul 13. Are un parfum unic, dulce și foarte puternic, florile fiind întotdeauna roz.

OFERTA 200 lei/ persoana / 1 zi   

1 Iunie - Sambata - nu mai sunt locuri
+ Plecare din București, ora 05:00 din Piața Victoriei, pe traseul Giurgiu - Ruse - Kazanlak
+ La Kazanlak admirăm câmpurile de flori, culesul petalelor și vom vizita Muzeul Trandafirului cu renumita distilerie unde se produce și vinul de trandafiri.
+ Înainte de a părăsi Valea Trandafirilor vom vedea celebrul monument UNESCO al Regilor Traci.
+ Seara, vom face un scurt popas în Orașul Țarilor - Veliko Târnovo pentru a savura o cafea sau o înghețată cu aromă de trandafiri.
+ Sosire în București, la aprox. ora 22:30.

2 Iunie - Duminica - nu mai sunt locuri
+ Plecare din Bucuresti - Piata Unirii baza dealului Aleea Mitropoliei la ora 6:00 pe ruta Giurgiu - Podul Prieteniei - Ruse - Byala - Veliko Tranovo - Gabrovo - Pasul Shipka (1185m.alt) - Shipka - Kazanlak,
+ Mănăstirea  Shipka, cu hramul  Nașterea Mântuitorului" se ridică semeț deasupra satului Shipka, aflat la poalele Munților Stara Planina (Balcani). Mănăstirea a fost construită în  memoria soldaților revoluționari ruși si bulgari care au murit in timpul Razboiului de Independență Ruso - Turc, din anii 1877 - 1878.
+ sursa poza: bulgariatravel.org

+ Distileria Damascena se află în incinta splendidului Complex Etnografic cu același nume din satul Skobelevo de pe raza Districtului Stara Zagora, la 24 Km.de Kazanlak,  într-un cadru natural deosebit de pitoresc. Aici putem vedea ''pe viu'' cum se produce  uleiul esențial prin diferite proceduri foarte interesante. Deasemenea  aici in Complex mai putem vedea un Rosarium cu sute de soiuri de trandafiri – care mai de care mai colorați și parfumați, un parc, un Muzeu Etnografic, un magazin cu produse cosmetice pe bază de trandafiri și lavandă și un restaurant cu o grădină splendidă, unde multe dintre mese sunt sub bolți de trandafiri cățărători.

+ Festivalul Trandafirilor - Kazanlak.
+ Retur pe acelaşi  ruta. Punct terminus va fi la Piata Unirii in jurul orei 22:00

SERVICII INCLUSE:
+ Transport cu autocar, clasificat internațional pentru turism, A\C ;
+ Asistență turistică pe toată durata excursiei.

NU SUNT INCLUSE:
- Masa de pranz
- Bilet distileria Damascena 5 leva/ pers
- Cheltuieli personale.

IMPORTANT:
+ Vizitarea obiectivelor se va face în grup. Doar participarea la festival se face individual.
+ Moneda de circulație  pe teritoriul Bulgariei este Leva.
+ Pentru formalitățile de frontieră este  OBLIGATORIU să aveți la  Dvs  actul de identitate în original și să nu fie expirat.

  
filmulet de Plamen Miryanov si Marin Marinov:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu