miercuri, 12 iunie 2019

Bulgaria: Croaziera cu Velierul


Propunere Croaziera Bulgaria
Mangalia, Balcik, Nessebar, Sozopol, Varna, Mangalia

Propunere de croaziera cu velierul în Bulgaria pentru toți pasionații de iahting. O ocazie excelentă pentru a se bucura pur și simplu de călătorie sau pentru a pune la lucru toate deprinderile formate la cursul de navigație cu motor și vele dar și pentru a descoperi câteva dintre cele mai frumoase porturi ale Bulgariei. Traseul este o propunere, nu este fix. Traseul final se va discuta intre participanții la croaziera si vor lua in considerare si condițiile meteo de la acea data.

Perioada: 15 iunie - 15 septembrie 2019 
Prima Croaziera: duminica 7 - joi 11 Iulie 2019 (doar 2 locuri libere ramase)

Preț 400 euro/ pers./ 5 zile (luni-vineri)   
Cazare în 2 cabine duble (optional încă doua locuri disponibile în salon).
Echipaj inclus: skipper.

Pentru informații si rezervări sunați la tel. 0755072882 sau email lindor@mariata.ro


Ziua 1 Mangalia
Mangalia este un municipiu din judeţul Constanţa, Dobrogea, România, aşezat aproape de extremitatea sudică a litoralului românesc. Obiective turistice includ Monumentul Eroilor, Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie Callatis.

Balcik
Balcik e cunoscut în special datorită Castelului Reginei Maria şi a superbei grădini botanice plină de flori.
Puteţi vizita castelul primăvara şi un covor de flori (lalele, trandafiri) vă vor întâpina.

Castelul a fost construit la cererea Reginei Maria (soţia Regelui Ferdinand 1914 - 1927 ) pe vremea cand Cadrilaterul apartinea Romaniei. Intre 1913 si 1940, Balcic a aparţinut de Regatul Romaniei impreuna cu restul Dobrogei de Sud. In 1940, Cadrilaterul (inclusiv Balcicul) a trecut la bulgari. 
Castelul micuţ şi discret, numit si “Cuibul Liniştit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca) este de fapt o vila cu pereţi albi si acoperişuri de ţigla roşie străjuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteranean cu cel al caselor bulgăreşti. Este foarte aproape de mare, fiind despărţit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea rămânându-i denumirea de “Castel”. (mai multe poze de la Balcik)
Balcik noaptea

Ziua 2 Nessebar
Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, oraşul istoric, casele albe cu acoperiş roşu presărate cu flori si multiplele biserici cu arhitecturi diverse vă vor impresiona. Legată de acest oraş printr-un drum îngust veţi găsi o peninsula romantica, cu bărcuţe pescăreşti si năvoade care stau sa se usuce, restaurante cu specific pescăresc si internaţional. De asemenea vă veţi putea bucura de alei romantice şi locuri antice de vizitat.

Ziua 3 Sozopol

Sozopol este un oraș vechi de pe litoral situat la 35 km sud de Burgas, pe coasta bulgareasca sudică a Mării Negre. Astăzi este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral din țară, cunoscută pentru festivalul de artă și film Apollonia (care are loc la începutul lunii septembrie), care poartă numele unuia dintre numele vechi al orașului. Turiștii din întreaga lume vin să se bucure de plajele de nisip, istoria și cultura, bucătăria balcanică, și mediteraneană și atmosfera stațiunii.
fortareata din Sozopol

Istoria veche a acestei asezari este vizibila la tot pasul, in orasul vechi putand fi vazute zidul cetatii, turnul cetatii, mai multe monumente de cult renascentiste, case vechi si stradute inguste si pavate cu piatra cubica. Sozopol este cea mai veche asezare de pe litoralul bulgaresc  denumit in timpul dominatiei grecesti – Apolonia Pontica. Mai tarziu s-a dezvoltat ca oras pescaresc, specific care s-a pastrat pana in zilele noastre.


Ziua 4 Varna
portul Varna
Varna este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară. Varna se mai numeşte şi capitala maritimă a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oraş bulgar de coastă.
muzeului de marina de la Varna.
Cel mai mare parc din Varna - Seaside Garden, este situat de-a lungul plajei care oferă un nisip fin şi auriu, bazine de apă, cofetării, un acvariu şi un delfinariu. Planetariul - primul realizat în Bulgaria, se află tot aici. De asemenea, puteţi vizita Muzeul Maritim, Muzeul Istoriei, Acvariul şi Observatorul Astronomic. Băile termale romane din secolul 2 î.Chr, sunt printre cele mai mari vestigii de acest tip în Bulgaria. Muzeul etnografic, Turnul cu Ceas construit în 1880 sunt alte locuri demne de vizitat. Este bine să începeţi plimbarea cu Piaţa Independenţei, unde se află şi Teatrul de Operă. Apoi mergeţi la ruinele zidurilor cetăţii din epoca Romei antice şi la Turnul Rotund.
Catedrala Adormirii Maicii Domnului Ziua 5 drum spre Mangalia
cap Kaliakra


ridicarea genovezului (vela de la prova)


Se asigură
+ croazieră pe mare cu unul dintre cele mai sigure iahturi cu vele, un iaht Jeanneau Gin Fizz (tipul de iaht ales pentru cele mai multe călătorii în jurul lumii)
+ cazare pe iaht
+ lenjerii de pat
+ acces la aragaz cu un plin de butan făcut, la frigider, tacâmuri şi veselă
+ pe iaht există o toaletă cu duş cu apă rece şi caldă
+ duş cu apă rece pe punte
+ obiecte sanitare (săpun, detergent, hârtie igienică)
+ pentru mai multe informaţii vedeţi descrierea iahtului Lindor

Nu sunt incluse
- taxele portuare si marina (10 euro/ port, preturile pentru marine difera in functie de clasa)
- motorina, se pleaca cu plinul de aprox 200 l facut, la sfarsitul croazierei trebuie refacut plinul (consum aprox 7l/ora, consum maxium pe 7 zile aprox 100 litri in functie de vreme si cerintele turistilor)
- cheltuieli cu apa si curent in porturi (apa aprox. 1,2 euro/ 250 l, curent 3-5 euro)
- hrana si bauturile sunt in sarcina turistilor si se pot achizitiona local din magazine si gati la bord sau la restaurante in porturi

Cum se procedeaza cu cazare la bord?
+ O cabina la pupa unde pot dormi 2 pers (sau 3)
+ In salon, sunt 2 paturi de cate o persoana (cuseta skiperului si o canapea in dreapta)
si in zona de masa, masa se coboara si impreuna cu canapeaua din stanga devine un pat de 2 persoane.
+ O cabina de 2 persoane la prova.
Distribuirea se face fiecare dupa cum vrea.
Locuri pentru bagaje sunt in lateralele locurilor de dormit si uneori dedesubt. Va rugam nu aduceti trollere ci doar bagaje de mana.


Pentru rezervari sunati la 0755072882 sau email la lindor@mariata.ro. 

Related:
+ 2 zile pe mare, spre Balchik si inapoi 2018
croaziera Bulgaria aprilie 2016
croaziera Romania- Grecia 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu