miercuri, 17 februarie 2021

Baile Tusnad - Relaxare in natura

Anul acesta, sarbatorim Ziua Femeii in Tinutul Secuiesc! Va propunem o calatorie incarcata de frumos, cu vizite la obiective turistice, conace, trasee fascinante si multa voie buna.

DESCOPERĂ valorile naturale și culturale! GUSTĂ din preparatele tradiționale! ÎNCEARCĂ activități ce oferă trăiri autentice!

PRET      

625 lei/ loc in dubla

! Pret valabil pana pe 19 Februrarie, dupa aceasta data trebuie reverificata disponibilitatea.

SE ACCEPTA SI PLATA CU TICHETE/CARD DE VACANTA


REZERVARI

Trimiteti un email la contact@mariata.ro


PERIOADA

05.03 - 08.03.2021


SERVICII INCLUSE:

+ 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad

+ transport cu trenul Constanta - Baile Tusnad


SERVICII NEINCLUSE:

- calatorii optionale: Unimog Off-Rroad Adventure - 150 lei, Tusnad Saffari Tours - 100 lei, Excursie în Cheile Vârghişului - 100 lei, Plimbare cu caruta/ sania trasa de cai in Lazaresti - 80 lei

- cheltuieli personale

- mesele nespecificate in pachet


Numită și „Perla Transilvaniei”, stațiunea Băile Tușnad este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din ţară, aceasta fiind declarată oraş în anul 1968. Băile Tușnad este considerat cel mai mic oraș din România. 

 

ZIUA 1 | Vineri - 05.03.2021 | Constanta - Baile Tusnad  (460 km)

05:00 Intalnire grup la Gara - pentru calatoria cu trenul

05:30  Constanta - 10,45 Brasov              IR 1586

12:43  Brasov - 14,04 Baile Tusnad          RE 4509

Cazare la Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad

Hotelul O3Zone oferă o piscină interioară și un centru spa și este situat în centrul stațiunii Băile Tușnad. Restaurantul hotelului oferă mâncăruri locale și internaționale, iar diverse băuturi sunt disponibile la barul din incintă. Lacul Ciucaș se află la 3 minute de mers pe jos de proprietate. Pârtiile din zona de schi Tusnad sunt la 1 km. Gara locală se află la 500 m de zona O3. Cuplurilor le place în mod deosebit locația - au evaluat-o cu 8,7 pentru o călătorie de două persoane.

 Un TV LCD și un minibar sunt facilități standard în toate camerele Hotelului O3Zone. Băile private au articole de toaletă gratuite, halate de baie și duș. Unele unități au cadă spa și terasă panoramică. 

Recepția vă stă la dispoziție 24 de ore pe zi. La cerere, se pot aranja room service și prânzuri la pachet. O sală de gimnastică, 2 saune și diverse tratamente de masaj și wellness sunt disponibile la un cost suplimentar. Catalogul spa poate fi accesat pe site: https://o3zone.ro/spa/  Accesul la spa este condiţionat de legislaţia în vigoare referitoare la măsurile de prevenţie Covid19.

Ne dezmortim picioarele cu un traseu usor, recomandat tuturor categoriilor de varsta : Bastionul Apor a fost construit, mulțumită contelui Apor Károly, în 1883, în partea de jos a vârfului Surduc, acesta fiind un punct panoramic şi de odihnă care nu a fost folosit niciodată ca obiectiv strategic. 

Bastionul oferă privitorului șansa de a admira o priveliște superbă a orașului Băile Tușnad din Defileul Tușnad, a râului Olt și a Rezervației Naturale Piatra Șoimilor. Bastionul Apor a suferit mai multe renovări de-a lungul anilor, în fiecare caz respectându-se stilul și scopul acestuia. Chiar mai mult, acum poate fi vizualizat din oraș chiar dacă este întuneric.

 

ZIUA 2 | Sambata - 06.03.2021 |

Mic dejun

OPTIONAL: 

UNIMOG TOURS - OFF-ROAD ADVENTURES

Vă invităm într-o experienţă plină de aventură, distracţie şi noroi. Vom parcurge trasee departe de civilizaţie şi vom manevra maşina pe un teren plin de obstacole. O conexiune inedită între om şi natură, o vibraţie de neînlocuit şi o relaxare în locuri neumblate, înainte de a porni în trombă spre civilizaţie, lăsând în urmă senzaţii, explozii de adrenalină, obiective atinse şi dorinţa de a reveni iar şi iar.

În cadrul programului vom vizita Lacul Sfânta Ana

Tinovul Mohoş, 

                                                                        sursa poza
Cetatea Balvanyos 
                                                                                          sursa poza
şi alte atracţii interesante în zonă.

Durata: 4 - 6 ore

Tarif: de la 150 lei / pers. (doar excursia)OPTIONAL: 

TUSNAD SAFARI TOURS

Pornind din Băile Tuşnad, vom călători dealungul răului Olt în zona Bixad, unde vom descoperi o zonă spectaculoasă, colorată, sălbatică şi necunoscută.

În cadrul programului vom admira:

- răul Olt şi poduleţul suspendat

- barajul Carpitus

- părăuri şi izvoare de apă minerală şi mezotermală

- rămăşiţele cetăţii Vapa

- cuiburi de mitraliere şi galerii subterane din cel de-al doilea război mondial

- stânci şi cariere de pietre misterioase

- ascunzişuri de urşi

- păduri mixte din conifiere şi foioase

- peisaje fermecătoare, care-ţi taie respiraţia

Îţi garantăm o deconectare totală, o experienţă plină de amintiri, care cu siguranţă îţi va determina reîntoarcerea în sălbăticia din Ținutul Vulcanilor.

DURATA: 4-5 ore

Tarif: 100 lei adulţi

OFERTA INCLUDE: transportul şi picnicul în natură

MINIM PARTICIPANȚI: 8 pers. Dacă numărul de participanţi este mai mic, ne deplasăm doar cu jeep-uri.Cazare la Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad.


ZIUA 3 | Duminica - 07.03.2021 |

Mic dejun

OPTIONAL

Excursie în Cheile Vârghişului 

Vă invităm într-o călătorie spre centrul pământului în Cheile Vârghişului, un loc mai mult decât surprinzător!

Zona este considerată unul dintre cele mai spectaculoase obiective geografice de pe tot cuprinsul ţării; rezervaţia este alcătuită din numeroase formaţiuni şi elemente geomorfologice săpate în calcare de râul Vârghiş pe o lungime de aproape 4 km: stânci de calcar, versanţi înalţi, verticali şi abrupţi din care izvorăsc pâraie de munte, turnuri, creste de calcar, podeţe, scări, pereţi pentru escaladă şi, şi mai ales, peşteri (122 cartate) de importanţă ştiinţifică şi speologică.

În cadrul programului ne deplasăm în Cheile Vârghişului, unde ne aşteaptă o drumeţie de câteva ore în cea mai frumoasă şi spectaculoasă rezervaţie naturală complexă (geologică, speologică, botanică) din Ținutul Secuiesc.

Iată principalele peşteri vizitate :

1. Peştera Șura Cailor - cu o privelişte neaşteptată

                                                                         sursa poza

2. Peştera Găura Tătărilor - cea mai ciudată şi înspăimântătoare peşteră din România

                                                                                                 sursa poza

3. Peştera Mare de la Mereşti (Peştera Orban Balazs) – prima peşteră cartografiată în România. Lungimea totală a galeriilor peşterii însumează 1527 m. Această peşteră este unul dintre cele mai importante adăposturi de lilieci (17 specii) din Transilvania, unde pe tot parcursul anului putem găsi aceste mamifere.

                                                                                 sursa poza

Castelul Kálnoky - Muzeul Vieții Transilvănene
           sursa poza

Oferta include: transportul, ghidul turistic, taxele de parcare şi intrare în rezervaţie, picnicul tradiţional.

Durata programului: aproximativ 7-8 ore, dus-întors.

Tarif: 100 lei / pers.


Cazare la Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad


ZIUA 4 | Luni - 08.03.2021 |

Mic dejun 

OPTIONAL

Plimbare cu caruta/ sania trasa de cai in Lazaresti

Vă invităm la o plimbare cu căruţe trasă de cai în satul medieval din secolul al XIII-lea Lăzăreşti şi prin pădurile sălbatice din Ținutul Vulcanilor, în aproprierea lacului Sfânta Ana.

În timpul excursiei vom face o călătorie în timp (apr. 16 km dus-întors) pe urmele mistreţilor şi urşilor.  Ne oprim pe muntele Hegyesteto, unde ne asteaptă o privelişte fermecătoare asupra bazinul Ciucului. Vom degusta ape minerale adevărate, vom vizita un observator de animale sălbatice, după care o să ne bucurăm de un picnic tradiţional în natură, cu degustări de produse locale (pălincă, slănină, caşcavaluri, etc.).

La întoarcere vom vizita mofeta şi baia tradiţională Nyír, admirând activitatea postvulcanică, care se manifestă şi azi sub forma apelor minerale carbogazoase, nămol şi gaze vindecătoare.

sursa poza

Plimbările cu căruţa printre dealurile care înconjoară satele şi pădurile sălbatice din Ținutul Vulcanilor pornesc din Lăzăreşti cu minim 2 participanţi, iar costul este de 80 de lei / persoană.  Preţul include plimbarea cu căruţa, activităţi pentru copii, degustarea bucatelor tradiţionale în mijlocul naturii.

Durata: 4-5 ore

Obiective vizitate: Satul Lăzăreşti, lacul cu nuferi, izvoare de apă minerală, muntele Hegyestető, observatorul de urşi, baia tradiţională şi mofeta Nyir

Tarif:  80 lei/ persoanaOra 14,30 ne indreptam spre Gara din Baile Tusnad.

15,09 Baile Tusnad - 16,37  Brasov        RE4508

17,00 Brasov - 22,28 Constanta             IR01746

Incheierea pachetului turstic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu