miercuri, 10 februarie 2021

Bucovina, Moldova - Circuit autocar

Calatoriti in Bucovina-Moldova: Leaganul Spiritualitatii Romanesti !

Vino sa respiri, sa zambesti, sa te reincarci cu viata, sa simti ca traiesti.

Vino cu noi in tara obcinelor si a padurilor de nepatruns, intr-un loc unde natura a fost generoasă daruindu-ne munti, paduri, aer curat si ape limpezi.

Hai cu noi in Bucovina si Moldova !

In locul in care traditiile si natura se intalnesc in coexistenta, in provincia in care localnicii binevoitori aleg sa traiasca in tihna stramosilor nostri, in acest mic colt de rai al întelepciunii si inimilor calde, calatorii pribegi isi regasesc calea de-ntoarcere, an de an, bucurandu-se de tot ceea ce intalnesc la fiecare pas.

VIZITAM

Tinutul Buzaului, Vulcanii Noroiosi, Hanul lui Ureche, Piatra Neamt, Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Muzeul Vivant, Humulesti, Manastirea Neamt, Cetatea de scaun a Sucevei, Manastirea Putna, Biserica Arbore, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Iasi, Moastele Cuvioasei Paraschiva

Plecare pe 20 martie

Plecare din: Bucuresti-Piata Victoriei


PRETURI / 5 nopti/ 6 zile

 Adult in camera dubla 249 €

 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar  229 €

 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera  199 €

 Adult in camera single 322 €


REZERVARE

+ se face in scris cu un mesaj pe email la contact@mariata.ro, puteti sa sunati in prealabil la 0755072882.


SERVICII INCLUSE

+ Ghid insotitor autorizat

+ Transport cu autocar Interra

+ Cazare 5 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:

    - 2 nopti in Piatra Neamt la Hotel Central Plaza 4* sau similar

    - 3 nopti in Gura Humorului la Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar

+ Tururile si vizitele din program astfel:

    - Vulcanii Noroiosi din Tinutul Buzaului

    - Tur de oras Piatra Neamt

    - Plimbare cu telegondola pe Pietricica (dus-intors)

    - Vizite la Manastirile din Neamt: Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Manastirea Neamt

    - Vizita la Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti

    - Tur de oras Suceava cu vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei

    - Vizite la Manastirile din Bucovina: Manastirea Putna, Biserica Arbore, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita

    - Vizita la Centrul de ceramica neagra din Marginea si lectie de olarit

    - Tur de oras Iasi cu vizita la Moastele Cuvioasei Paraschiva din Catedrala Mitropolitana

+ Toate taxele hoteliere locale


NU SUNT INCLUSE

- Supliment cina: 60 €/persoana/5 cine (aperitiv, fel de baza, desert si apa). Recomandat a se rezerva odata cu pachetul turistic, restaurantele din hoteluri respecta toate normele sanitare impuse de autoritati.

- Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: aprox. 90 Ron/persoana si include: bilet dus-întors la telegondola Piatra Neamț, Cetatea de scaun a Sucevei, Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, toate Mănăstirile și bisericile din program pentru care există taxă de vizitare pe bază de bilet

- Bacsis sofer si ghid

- Alte mese decat cele specificate in program

- Taxele de fotografiere/filmare la manastiri si obiective (acolo unde se aplica), donatiile catre manastiri (acolo unde nu se percep taxe de vizitare sub forma de bilet de intrare)


TRANSFERURI GRATUITE din orasele:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

• Brasov, Predeal, Sinaia, Ploiesti

• Pitesti


NOTA:

• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.

• Hotelurile din program au fost atent selectionate astfel incat sa respecte toate normele sanitare în vigoare impuse de autoritatile competente, iar apartenenta lor la lanturile hoteliere internationale precum Best Western aduc un plus de masuri de protectie si preventie certificate international.


Ziua 1 | Sambata 20 Martie | Bucuresti–Vulcanii Noroiosi–Hanul lui Ureche–Piatra Neamt

Intalnire la Piata Victoriei ora 07:00 pentru excursia noastra in Moldova si Bucovina. Pentru inceput vom face un prim popas in Tinutul Buzaului 

care abunda in comori ascunse, peisaje rurale, podgorii viticole si fenomene rare precum cea mai importanta atractie turistica a tinutului–Vulcanii Noroiosi.

Unii dintre acestia dau nastere lavelor de noroi, pe cand altii genereaza mici explozii, complet inofensive, dar care imita la o scara mica eruptiile vulcanilor din Hawaii sau a vulcanului Stromboli. Timp liber pentru vizita la Vulcanii Noroiosi. Ne îndreptam apoi catre Tinutul Moldovei si vom face un popas la Hanul lui Ureche. Aici puteti face o degustare de vin urmata apoi de un pranz cu bucate traditionale (se achita la fata locului). 

Excursia continua apoi catre Piatra Neamt

Vom vizita centrul istoric al orasului intr-o plimbare pietonala, admirand Curtea Domneasca cu Biserica Domneasca "Nașterea Sf. Ioan Botezatorul”, Turnul lui Stefan cel Mare. Cazare Hotel Central Plaza 4* Piatra Neamt.


Ziua 2 | Duminica 21 Martie |  Manastirea Varatec–Manastirea Agapia–Muzeul Vivant–Piatra Neamt

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Mănăstirile Neamțului. Pentru început vom vizita Mănăstirea Văratec, fondată în anul 1785 de către maica Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif. În această lucrare, maica Olimpiada a fost sfătuită și îndrumată de Paisie Velicicovschi, starețul Mănăstirii Neamț. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839.

 În continuare vom vizita Manastirea Agapia si Muzeul Vivant. Mănăstirea este o  poartă către spiritualitate, cu o biserică pictată de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, când artistul avea în jur de 20 de ani. Peste 200 de case monahale ale mănăstirii  sunt locuite și funcționale, iar câteva dintre ele au fost transformate în Muzeu și formează azi Muzeul Vivant, unde maicuțele ne întampină cu dulciuri făcute în casa. 

După această experiență spirituală, ne întoarcem la Piatra Neamț. Dupa pauza de prânz, împreuna cu ghidul vom face o plimbare cu telegondola pe Dealul Pietricica din Piatra Neamț, pentru a ne delecta cu  privelistea panoramica a orașului. 

Seara, timp liber la dispoziție în Piatra Neamț. Cazare hotel Central Plaza 4* Piatra Neamț.


Ziua 3 | Luni 22 Martie Humulesti–Manastirea Neamt–Cetatea de scaun a Sucevei

Mic dejun. Excursia continua spre Humulesti, unde vom vizita Casa Memoriala Ion Creanga–cel mai mare scriitor de povesti pentru copii. 

Inainte de a pasi catre tinutul Bucovinei, vom vizita Manastirea Neamt. La 12 km, nord vest de renumita Cetate a Neamtului, intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, este asezata Manastirea Neamt-"Ierusalimul ortodoxiei romane".

 Dintre obiectele de mare valoare artistica si istorica, dar mai ales religioasa, in biserica “Înaltarea Domnului” se afla icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, datand din anul 665, pictata in Lida, patria Sf. M.Mc. Gheorghe, daruita de Imparatul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul domnitorului moldovean Alexandru cel Bun, in anul 1429. Ne îndreptam apoi catre Suceava, unde vom face si pauza de pranz. Apoi vom vizita impreuna cu ghidul insotitor Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construita la sfarsitul Sec al XIV-lea in apropierea orasului medieval Suceava, a fost principala resedinta a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astazi un monument istoric de nivel national. Spre seara, vom sosi în Gura Humorului, locul din Bucovina unde vom petrece urmatoarele 3 nopti, la cel mai frumos hotel din Bucovina. Cazare Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar.Ziua 4 | Marti 23 Martie | Manastirea Putna–Ceramica Neagra Marginea–Biserica Arbore

Mic dejun. Astazi incepem turul Manastirilor din Bucovina cu o vizita la Putna

Manastirea Putna este prima si cea mai importanta ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant, si strajuieste, de peste cinci veacuri, tinutul legendar al Bucovinei. Aici se afla si mormantul marelui Voievod. De-a lungul veacurilor Manastirea Putna a trecut prin numeroase incercari ca incendii, navaliri si ocupatii straine, cutremure, dar care n-au putut întrerupe desfasurarea vietii monahale si lauda neîncetata adusa lui Dumnezeu. Este un reper marcant al Ortodoxiei Romanesti care nu poate lipsi din nicio vizita în Bucovina. Vom vizita apoi centrul de ceramica neagra de la Marginea–unica in Europa, deja o marca binecunoscuta in întreaga lume, doar doua centre de ceramica neagra se mai gasesc în lume, unul în Mexic si celalalt în America de Sud. 

Se presupune ca la Marginea, olaritul a început acum 300 de ani. Aceasta frumoasa meserie se transmite din tata in fiu, se invata de la o varsta frageda (7–8 ani) si ucenicia dureaza aproximativ 4 ani. Ne initiem in cursurile de olarit la Marginea. Gustarea de pranz se poate servi la restaurantul centrului Potter’s House, va recomandam sarmalute gatite in oale de lut sau tochitura bucovineana. Dupa pranz, vom vizita Biserica Arbore

Biserica Arbore, aduce aminte in primul rand de ctitorul acesteia, al carui nume il si poarta -Luca Arbore. In anul 1497, acesta a aparat cu curaj Cetatea de Scaun, timp de trei saptamani, impotriva asediului polon. Luca Arbore a fost portar al Sucevei aproape 40 de ani, incepand din 1486. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar.


Ziua 5 | Miercuri 24 Martie | Manastirea Voronet–Manastirea Moldovita–Manastirea Sucevita

Mic dejun. In imediata apropiere de Gura Humorului, vom vizita Manastirea Voronet–supranumita "Capela Sixtina a Estului”. 

In centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati in fresce–Manastirea Voronet. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis. Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi si cei care au comandat aceste picturi: peretii tapisati cu fresce trebuiau sa figureze ochilor privitorilor invatatura Scripturii. Si tot astfel se prezinta ea astazi vizitatorilor din lumea intreaga emotionati sa descopere, in mijlocul unei naturi armonioase, un edificiu inca mai armonios, ridicat de mai bine de 500 de ani de maini inspirate exprimand credinta si lirismul lor în piatra si culoare. Biserica Manastirii Voronet este ctitoria slavitului voievod Stefan cel Mare si Sfant construita în 1488 in numai trei luni si trei saptamani. Continuam cu vizitarea Manastirilor Moldovita si Sucevita.

 In traditia mostenita din vechime, este amintita existenta unei manastiri la Moldovita, o biserica din piatra cu hramul Buna Vestire, inca din timpul voievozilor Musatini, iar prima atestare documentara a Manastirii Moldovita dateaza din anul 1402. Pictura exterioara, o inovatie artistica a acelori vremuri–fiind realizata in anul 1537, prezinta Imnul acatist si un impresionant Asediu al Constantinopolului, sfintii Gheorghe, Dimitrie si Mercurie, “Rugul lui Moise” si „Arborele lui Iesei”. Manastirea Sucevita cu hramul Invierea Domnului, a fost construita in ultimele decenii ale Sec al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila.

 Pictura murala de la Manastirea Sucevita, considerata de cercetatorul de arta francez Paul Henry drept "testamentul artei moldovenesti", incheie epoca de mari creații care a fost Sec al XVI-lea. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Best Western Bucovina 4* sau similar.


Ziua 6 | Joi 25 Martie | Iasi Moastele Cuvioasei Paraschiva–București

Mic dejun. Este timpul sa ne luam ramas bun de la meleagurile Bucovinene si sa ne îndreptam catre casa, nu înainte de a face o vizită la Iasi unde vom face un tur panoramic si pietonal admirand Piata Unirii, Teatrul National Vasile Alecsandri, Biblioteca Central Universitara, Palatul Culturii din Iasi si nu în ultimul rand Catedrala Mitropolitana pentru a ne inchina la moastele Cuvioasei Paraschiva, Ocrotitoarea Moldovei. 

Timp liber la dispozitie pentru pranz. Dupa masa, ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti unde ajungem in cursul serii. Sfarsitul pachetului de servicii.PLATA EXCURSIEI

+ se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.

+ se achita in RON  la curs BNR+1% din ziua platii.

+ se poate achita prin transfer bancar. 


CONDITII DE ANULARE A REZERVARII:

- penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare

- penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare

- penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare

- penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)


TRANSPORTUL CU AUTOCARUL 

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu