marți, 16 februarie 2021

Covasna, Tinutul Conacelor si al Castelelor - circuit autocar

Aventurati-va intr-o experienta nobiliara unica! Descoperiti Covasna, Tinutul Conacelor si al Castelelor. 

√ Bicfalau-satul celor 36 de conace si a bisericii fortificate

√ Monumentul de pe dealul Pivnitele Mari (Oriaspince-Teto)

√ Castelul Kalnoky-Muzeul Vietii Transilvanene

√ Castelul Daniel-sejur All Inclusive la hotel deluxe de 4*

Inclus Pensiune completa.

VIZITAM

Bicfalau, Biserica fortificata Bicfalau, Conacul Benke, Castelul Daniel, Cheile Varghisului, Pestera Mare, Valea Zalanului, Ziua mestesugurilor, Vizita la familia Suto, Castelul Kalnoky, Muzeul Vietii Transilvanene, Brasov, Prejmer.

judetul Covasna

Plecari in 4 martie din:

√ Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brasov


PRETURI

Adult in camera dubla 420 €

 Copil 0-6,99 ani in camera parintilor fara pat supl gratuit

 Copil 7-11,99 ani in camera parintilor cu pat supl 242 €

 Copil 12-17,99 ani in camera parintilor cu pat supl 310 €

 Adult in camera single 485 €


REZERVARI

Pentru rezervari trimiteti e-mail la contact@mariata.ro.


SERVICII INCLUSE:

+ Ghid insotitor autorizat

+ Transport cu autocar/microbuz 

+ Cazare 3 nopti cu mic dejun la Hotel Castel Daniel 4* deluxe

+ Pensiune completa (intrare cu cina si iesire cu mic dejun) astfel:

    -  3 mic dejun

    - 1 pranz la Castel Daniel si 1 pranz la Casele de oaspeti ale contelui Kalnoky

    - 2 cine la Castel Daniel

    - 1 cina vanatoreasca la ceaun, cu foc de tabara in curtea Castelului si bauturi incluse

+ Tururile, excursiile, vizitele si activitatile din program astfel:

    - Bicfalau-satul celor 36 de conace si a Bisericii Fortificate

    - Sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa de la Castel Daniel

    - Excursie la Cheile Vargisului si incursiune in Pestera Mare

    - Excursie in Valea Zalanului unde se pot admira Casele de oaspeti ale Printului Charles

    - Excursie "Ziua mestesugurilor" cu vizite la un atelier de fierarie si o manufactura de mobila pictata cu prezentare si demonstratie

    - Vizitarea Castelului Nobiliar Kalnoky care gazduieste Muzeul Vietii Transilvanene

    - Vizitarea Bisericii fortificate din Prejmer

    - Tur de oras Brasov cu ghid autorizat

+ Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (zilele 2 si 3)

+ Toate taxele hoteliere locale


NU SUNT INCLUSE:

- Acces suplimentar la Cellarium Slow Down Spa: 50 lei/adult/zi, 25 lei/copil 3-12 ani/zi

- Suplimente upgrade camere (se confirmă la cerere):

    - Camera superioara: 45 €/adult/loc in dubla superior, 35 €/adult/loc în single superior

    - Camera deluxe: 85 €/adult/loc in dubla deluxe, 65 €/adult/loc în single deluxe


NOTA:

+ Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.

+ Hotelul Castel Daniel a fost atent selecționat astfel incat sa respecte toate normele sanitare in vigoare impuse de autoritătile competente. Accesul persoanelor care nu sunt cazate în hotel pentru vizite sau servirea mesei nu este permis, pentru siguranta si confortul oaspetilor castelului.

+ Pentru un grup de pana la 7 persoane transportul se asigura cu microbuz de 8+1 locuri, pentru un grup de 10-15 persoane cu microbuz de 19 locuri, iar pentru mai mult de 15 persoane cu autocar.


Ziua 1 | joi 4 martie | Bucuresti–Brasov–Bicfalau–Castel Daniel

Intalnire la Piata Victoriei ora 06:00 pentru excursia noastră in Tinutul Conacelor si Castelelor din jud. Covasna. Vom calatori pe ruta: Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brașov (cu imbarcari din aceste orașe). Pe langă denumirea istorica de Trei-Scaune, jud. Covasna mai este cunoscut si drept Tinutul Conacelor datorita celor 160 de conace si cateva castele mici construite aici de mica nobilime. Vom face o vizita in Bicfalau–satul celor 36 de conace vechi de sute de ani. 

A fost atestat documentar in Sec al XIV-lea si nu a avut niciodata mai mult de 400 de locuitori. Insa oamenii instariți au lasat in urma lor 36 de conace ridicate de grofii maghiari acum 3-4 secole. Vom admira aici si Biserica Fortificata Reformata din Bicfalau. Continuam apoi catre Moacșa, situata la mica distanta, unde vom putea admira Conacul Benke care functioneaza ca hotel de 5* si unde facem o pauza foto si pentru masa de pranz. 

In imediata apropiere se afla Monumentul de pe dealul “Pivnitele Mari” (Oriaspince-Teto), un “munte” in mijlocul tinutului Trei-Scaune ce se afla in jurul a 12 pini giganti cu trunchiul decojit. Din fiecare rasare cate o creanga, care formeaza impreuna un dom peste movila. Pe partea de sus a movilei este un altar-camin din piatra, pe care de 12 ori pe an trebuie aprins un foc in acea zi care este gravata in pragul de piatra a celor 12 porti. Excursia continua in tinutul Covasnei si ajungem in Talisoara la Castel Daniel, un hotel-castel deluxe 4* si gazda noastra pentru urmatoarele 3 nopti. La sosire suntem intampinati de gazde cu o scurta prezentare a castelului. Castelul Daniel a fost construit in stil renascentist (perioada tarzie) la inceputul Sec al XVII-lea de Mihály Daniel, capitan adjunct al ”Celor Trei Scaune” (mai tarziu judetul Covasna), iar in Sec al XIX-lea i s-a adaugat o aripa, construita in stil clasicist. De atunci, castelul a suferit mai multe modificari, dar un singur lucru nu s-a schimbat: frescele castelului, care au devenit simbolurile acestuia. Peretii seculari ai Castelului de la Talisoara parca soptesc si astazi povesti nespuse. Privindu-i picturile murale ti se dezvalui o lume fascinanta a nobililor de odinioara.

La Castel Daniel, vraja vremurilor de altadata se imbina perfect cu confortul contemporan, cu delicioasele bucate reinterpretate servite la restaurant si luxul modern al Spa-ului din pivnita boltita a castelului mic. Aceasta locatie nobiliara te asteapta pentru un sejur de 3 nopti parfumat cu istorie, romantism, traditie si relaxare.

Sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa. Pivnita (Cellarium) de la Castel Daniel a fost folosita in trecut pentru depozitarea diferitelor obiecte de valoare. Astazi este un spatiu atemporal si valoros pentru toata lumea. O oaza de liniste in inima Transilvaniei, unde te poti ascunde de zgomotul vietii de zi cu zi. Accentul este pus pe purificare si regenerare, astfel incat sa va puteti intoarce la viata de zi cu zi cu energie reinnoita.

Servirea cinei la hotel (meniu 3 feluri). Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.


Ziua 2 | vineri 5 martie | Cheile Varghisului–Pestera Mare–Valea Zalanului

Veti avea parte de un inceput de zi cu adevarat regal, cu meniurile de mic dejun din surse locale, cu branzeturi artizanale delicioase, mezeluri traditionale, dulceata de casa, zacusca traditionala, oua proaspete si lapte de la producatorii locali. Spune-ne doar cum vrei sa te simti azi: usoara ca o contesa, sofisticat ca un conte sau energizat ca un nobil plecat la vanatoare si alege unul dintre cele 3 meniuri disponibile. In prima parte a zilei, vom face o excursie in Cheile Varghisului 

cu scurta incursiune in Pestera Mare. Ne vom deplasa cu autocarul pana in satul Varghis, de unde de unde mai avem de parcurs 13km de-a lungul unei vai pitoresti (drum de acces exclusiv pentru Cheile Varghisului). Rezervatia naturala Cheile Varghisului este locul ideal pentru drumetii si speologie, se afla in partea nordica a muntilor Persani si este traversata de paraul Varghis, pe care-l vom traversa in drumetia noastra pe mici podete suspendate. Pe o lungime de aproape 4 km, intalnim stanci de calcar, versanti inalti, verticali si abrupti, din care izvorasc paraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotisuri si mai ales pesteri de importanta stiintifica si speologica. Vom face o scurta incursiune in Pestera Mare 

sub indrumarea ghidului local, in cautare de formatiuni carstice si lilieci (pe perioada iernii mai multe speci de lilieci folosesc pestera ca loc de hibernare). Intoarcere la hotel Castel Daniel. Servirea pranzului la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Dupa pranz, vom face o excursie in Valea Zalanului, o regiune foarte pitoreasca intr-o zona superba din Transilvania cu panorame incantatoare oferite de muntii Baraolt si padurile Zalanului. Nu-i de mirarea de ce i-a cucerit inima Printului Charles, care, indragostit de farmecul zonei si a localnicilor a cumparat aici patru proprietati unde mostenitorul casei regale britanice vine in fiecare an sa-si petreaca vacanta. Vom admira si casele de oaspeti ale Printul de Wales Charles. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Bucataria Castelului se bazeaza pe cele mai bune retete traditionale din Transilvania, pregatite conform standardelor gastronomiei moderne. Reinterpretarile noastre ofera nu doar o perspectiva asupra gusturilor locale specifice, ci si o experienta culinara memorabila. Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.


Ziua 3 | samabata 6 martie | Ziua Mestesugurilor–Castelul Nobiliar Kalnoky–Muzeul Vietii Transilvanene

Mic dejun din surse locale. Astăzi vom avea parte de Ziua Meșteșugurilor în cadrul unei excursii tematice cu ghid local.

• Vom face o vizita la mesterul scanteilor si al fierului incins: forjarul Nagy Gyorgy din Talisoara.

 Acesta lucreaza in atelierul propriu inca din copilarie si este cel care a confectionat gardul si poarta Castelului Daniel. Domnul Nagy ne prezinta atelierul lui traditional (demonstrativ) unde are atat produse de fierarit vechi cat si instrumente de epoca–fiind practic un mic muzeu privat. Ulterior ne va face o demonstratie de prelucrarea a fierului la forja.

• Ne imbarcam in autocar si mergem pana in centrul satului Varghis pentru o vizita la familia Suto–o veche dinastie de manufacturieri, care de 15 generatii, fara intrerupere, confectioneaza si picteaza mobila traditionala. Domnul Suto personal ne va prezenta expozitia privata si ne va povesti despre originile si micile secrete ale obiectelor confecționate de ei: "scaunele vorbitoare", lada de zestre, maiul de rufe, etc.

• Din Varghis mergem cu autocarul la Miclosoara pentru pranz la Casele de Oaspeți ale Contelui Kalnoky (cel care il gazduieste în fiecare an pe Prințul de Wales Charles, cand vine in vizita in Romania).

• Ulterior vom vizita Muzeul Vietii Transilvanene gazduit de Castelul Kalnoky de la Miclosoara. Acesta ocupa intregul parter al fostului conac de vanatoare din Miclosoara. “Salonul de gala” este prezentat in stilul unic din Europa, cunoscut exclusiv din Transilvania–renascentismul tarziu si barocul timpuriu.

 Una dintre cele mai frumoase sali ale muzeului, „Casa doamnei”, asa cum era numita rezidenta conteselor, prezinta viata cotidiana a unei doamne in renascentismul tarziu si barocul timpuriu: obiecte delicate, sticlarie, un colt amenajat pentru broderie si citit. „Casa stapanului”, prin contrast, prezinta arme din luptele cu turcii, covoare turcesti. Atmosfera unei bucatarii de castel de Sec al XVIII-lea este redata in pivnita castelului, acum spatiu pentru mese festive.

Intoarcere in Talisoara la Castel Daniel. Timp liber la dispozitie pana la cina. Va recomandam inca o sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa (cost suplimentar).

Petrecere de bun rămas la Castel Daniel !

Cina vanatorească la ceaun, cu foc de tabara in curtea Castelului.

O sticla de vin inclusa la doua persoane (Cadarca de Minia sau Balla Geza).

Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.


Ziua 4 | duminica 7 martie | Castel Daniel–Prejmer-Brasov–București

Mic dejun. Pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie pentru drumetii sau relaxare la Spa. Este timpul sa parasim Tinutul Conacelor si Castelelor si sa ne indreptam catre Prejmer, unde vom putea admira Biserica-Cetate.

 Datorita pozitiei strategice, biserica din Prejmer a fost puternic fortificata. Constructia acesteia a fost inceputa de catre cavalerii teutoni in 1218, iar dupa expulzarea acestora a fost finalizata de catre cistercieni. Biserica fortificata Prejmer a avut de-a lungul secolelor o importanta strategica deosebita datorita amplasarii ei la iesirea din pasul Buzaului, pe unde aveau loc cele mai multe invazii ale Transilvaniei. Ne indreptam apoi catre Brasov–probabil unul dintre cele mai frumoase orase din tara, cunoscut si sub numele de Kronstadt. Orasul este fascinant toamna. Timp liber pentru pranz. Dupa masa, vom face un tur de oras cu ghid pentru a admira Piata Sfatului, Casa Sfatului, Biserica Neagra, Casa Hirscher, zidurile cetatii vechi, Poarta Schei, Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor (fara intrari). Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti pe ruta Brasov – Predeal – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti. Sfarsitul pachetului de servicii.


TANSPORT CU AUTOCARUL:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu