sâmbătă, 13 februarie 2021

Festivalul trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria 2021#Bucuresti #Kazanlak #FestivaulTrandafirilor

Cu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria atrage mii de turiști atât din Bulgaria, din statele din Balcani cât și din țara noastră. Turiștii pot admira în timpul paradei costumele populare și dansurile tradiționale. Parada are loc duminica 6 iunie.
În perioada festivalului, orașul Kazanlak este împânzit de meșteșugari și comercianți care-și etalează pe zecile de tarabe produsele din trandafiri, de la delicioasă dulceață la produsele cosmetice și prețiosul ulei de trandafir considerat aurul lichid al Bulgariei.

În timpul festivalului are loc Parada Florilor și Dansul Trandafirilor, unde fetele poartă coronițe din petale, port popular și un coș pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzică tradițională iar la final este desemnată ''Regina Trandafir''. Alegerea Reginei Trandafir va avea loc vineri 4 iunie. 

Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafir din lume ! Specia din care se poate rafina uleiul se numește Rosa Damascena (adică Trandafirul de Damasc)  se spune că a fost adusă în Bulgaria din Siria de un judecător turc stabilit la Kazanlak prin  secolul 13. Are un parfum unic, dulce și foarte puternic, florile fiind întotdeauna roz.

OFERTA 150 lei/ persoana / 1 zi   
Rezervari la e-mail contact@mariata.ro, info la 0755072882.

V1) 5 Iunie - Sambată 
+ Plecare din București, ora 05:30 de la Timpuri Noi, pe traseul Bucuresti- Ruse- Veliko Tarnovo- Kazanlak
+ La Kazanlak admirăm Festivalul Trandafirilor
+ Mergem la Mormantul tracic de la Kazanlak.
+ Întoarcere în București seara

V2) 5 Iunie - Sambata 
+ Plecare din Bucuresti, la ora 6:00 de la Piata Unirii intersectie cu Aleea Dealul Mitropoliei . 
+ Mănăstirea  Shipka, cu hramul  "Nașterea Mântuitorului" se ridică semeț deasupra satului Shipka, aflat la poalele Munților Stara Planina (Balcani). Mănăstirea a fost construită în  memoria soldaților revoluționari ruși si bulgari care au murit in timpul Razboiului de Independență Ruso - Turc, din anii 1877 - 1878.
+ sursa poza: bulgariatravel.org
+ Festivalul Trandafirilor - Kazanlak.


Vizita Muzeul Trandafirilor (daca ni se va permite accesul in interior) -  aici se pot vedea diferite unelte si echipamente utilizate atat pentru ingrijirea culturilor de trandafiri cat si pentru extragerea uleiului de trandafir si prepararea diverselor produse pe baza de trandafiri. Sunt expuse diferte marturii si documente ce atesta vechimea, traditia si renumele zonei in cultivarea si exploatarea trandafirilor. Muzeul se afla in inima parcului Rosarium.

+ Mormintele regilor traci de la Kazanlak - unic în lume datorită frescelor din perioada elenistică, aflate în ce mai bună stare de conservare. Mormântul tracic se află în parcul Tyulbeto, este  sub formă de cupola, avand un coridor îngust și o cameră funerară circulară, cu picturi murale reprezentând ritualuri tracice. Mormântul aparține domnitorului trac Roigos și îndeplinește condițiile autenticității, deoarece construcția și zidurile au rămas în forma originală, fără să sufere modificări. Acum peste 3000 de ani triburile tracice constituiau asezari impunatoare si se intindeau peste o mare parte din continentul Europa. 
sursa poza: europafm.ro

Atat Bulgaria cat si Romania poarta pe teritoriul lor vestigii si urme ale civilizatiei glorioase a tracilor. Tracii erau popoare sedentare, impartiti in multe triburi (ceea ce a fost un minus pentru ei, deoarece daca triburile tracice ar fi fost unite, ar fi fost de neinvins dupa cum ne spune Herodot), cultivau pomi fructiferi si vita de vie, practicau agricultura, cresterea animalelor, extrageau si prelucrau aurul si argintul. Mormintele regilor traci de la Kazanlak au fost descoperite pe data de 19.04.1944 si au devenit patrimoniu UNESCO. Ele au fost explorate in detaliu de catre o echipa de arheologi condusa de prof. arh. Gheorghe Kitov care intre anii 1982 - 2006, au descoperit 10 constructii antice acoperite de movile de pamant, movile numite tumuli. In Bulgaria sunt cam 1500 de tumuli, posibil ca in Romania sa existe peste 3000 de tumuli neexplorati la ora aceasta. Mormintele tracice din Bulgaria reprezintă dovezi incontestabile pentru civilizația antică care a dăinuit pe acest tărâm.

 + Retur Bucuresti.

SERVICII INCLUSE:
+ Transport cu autocar;
+ Asistență turistică pe toată durata excursiei.

NU SUNT INCLUSE:
- Masa de pranz
- Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program (Muzeul Trandafirului Kazanlak - 6 leva / adult, 2 leva / student; Mormintele regilor traci de la Kazanlak - 3 leva), 
- Alte cheltuieli personale, 
- Asigurarea medicala (optionala).

IMPORTANT:
+ Vizitarea obiectivelor se va face în grup. Doar participarea la festival se face individual.
+ Moneda de circulație  pe teritoriul Bulgariei este Leva.
+ Pentru formalitățile de frontieră este  OBLIGATORIU să aveți la  Dvs  actul de identitate în original și să nu fie expirat.

  
filmulet de Plamen Miryanov si Marin Marinov:

ACTE NECESARE
+ Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. 
+ Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.  

NOTA:
Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului. 

OBSERVATII:
+ tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
+ agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
+ ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
+ conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
+ agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
+ efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
+ pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

COVID, CONDITII DE CALATORIE
Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative). 
Momentan nu se stiu conditiile de calatorie la data de 5 iunie. 

INFORMATII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu