vineri, 11 iunie 2021

O vacanta fabuloasa pe yacht cu vele in Grecia, insulele Sporade de Nord

Propunere Croazieră Grecia 

O vacanta fabuloasa pe yacht cu vele in Grecia, insulele Sporade de Nord. 
Port de plecare Volos sau Skiathos. 

Traseu: Volos- Skiathos – Skopelos - Alonissos - Kira Panagia - Peristera si retur. Traseul este influentat de starea vremii. Perioada: o saptamana, de sambata pana sambata urmatoare. Incepand cu data de 19.06. 
Doar pentru grupuri organizate (6-8 persoane). Veliere cu 3 cabine duble / 6 persoane sau 4 cabine duble/8 persoane, toaleta cu dus, apa rece/calda, frigider, aragaz, vesela, salon, lenjerie de pat. Tot confortul la bordul velierului.

Pret: incepand de la 420 euro/persoana/sejur, in functie de perioada, yacht si disponibilitate.

INCLUS IN PRET: 
+ cazare la bord, 
+ skipper, 
+ taxe portuare.

NEINCLUS IN PREȚ:
- drumul catre si de la portul de plecare/destinatie, 
- bautura, 
- mancare, 
- costuri comune ( apa din tancurile barcii, motorina, electricitate si curatenia finala).  Costurile comune se calculeaza la sfarsit in functie de consumul realizat pe perioada sejurului si care pot ajunge la 50 euro de persoana cel mult. 
- Curatenia finala este intre 150 si 200 euro pentru intreaga barca si se achita la final de catre pasageri.

La cerere, se pot organiza excursii /tururi de insule cu microbuz, cu ghid roman.
Putem avea in vedere si alte zone de navigatie.

Pentru rezervări sunaţi la nr. +40755072882(Maria) sau scrieti la lindor@mariata.ro


2016 Ziua 1,2  Volos – I. Skiathos
Volos

Volos este unul dintre cele mai mari şi cele mai atractive orase din Grecia şi de asemenea unul dintre porturile cele mai importante ale ţării. Bogăţia regiunii şi istoria ei lungă au lăsat amprenta asupra arhitecturii oraşului, care emana încredere şi grandoare. Numeroasele conace, săli municipale, muzee şi biserici splendide fac turul oraşului Volos cu adevărat plăcut .Puteţi vizita aici castelul aflat în vestul oraşului şi parcul Agios Konstantinos, întins pe mal, acesta este un colţ frumos al oraşului. Parcul a fost construit în 1920 de către arhitectul N. Kitsikis şi oferă recreere şi o gura de aer proaspăt rezidenţilor şi vizitatorilor deopotrivă.

Insula Skiatos 
Insula Skiatos este o mică insulă grecească în Marea Egee. Skiathos este cea mai vestica insula din grupul Sporadele de Nord , aflată în estul peninsulei Pelion şi la vest de insula Skopelos. Puteţi vizita Muzeul Papadhiamandis care se află în casa din secolul al nouăsprezecelea a unuia dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai Greciei, Alexandros Papadiamantis. La parter sunt artefacte tradiţionale din zonă iar la etaj a fost păstrată aşa cum era casa scriitorului. Galeria Varsakis în apropierea portului pescăresc are unele dintre cele mai frumoase exponate de folclor, merită să le vedeţi. 
Plaja Lalaria e foarte cunoscută datorită pietrelor netede albe şi a stâncilor abrupte din apropiere. 


Ziua 3  I. Skiathos – I. Skopelos 
Insula Skopelos (Glossa, Skopelos)

Una dintre cele mai verzi insule din Marea Egee, Skopelos este imbracata cu o mantie de paduri de pin care pare ca se pierd in albastrul marii. Insula isi pastreaza farmecul de odinioara si este cautata de turisti din intreaga lume pentru autenticitatea sa. Aici s-a filmat cunoscutul musical din 2008 Mamma Mia cu Meryl Streep şi Pierce Brosnan pe melodiile trupei ABBA.

 Viziteaza capela Sfantului Ioan (Agios Ioannis) unde s-a filmat scena cununiei religioase din  efervescentul film Situata pe coasta de nord a insulei, la 7 km de Glossa, in varful unei stanci maiestuoase, spre care urca serpuit 202 scari din piatra, faimoasa capela alba inconjurata de pini verzi  iti ofera o priveliste superba asupra marii Egee. Este suficient sa intrebi localnicii de capela Mamma Mia, te vor ajuta bucurosi sa ajungi la ea.
Portul Skopelos este situat pe coasta nordica, capitala si cel mai mare si animat oras de pe insula, totodata si principalul port. O bijuterie arhitecturala, cu case de un alb stralucitor si acoperisuri din tigla, stradute inguste si pietruite, taverne si buticuri la fiecare pas.

Ziua 4  I. Skopelos – I. Alonnisos
Insula Alonnisos
Binecuvantata cu un peisaj natural de o frumusete ireala si incojurata de insulitele ce impanzesc arhipelagul, Alonissos este o insula ideala pentru cei care vor sa gaseasca linistea. 


Ziua 5 Kira Panagia
Insula Kira Panagia
Insula Kyra Panagia este numită uneori și Pelagos sau Pelagonisos. Este numele celei mai mari insule pustii de la nord de Alonissos. Are o dimensiune de 25 km2 și cel mai înalt punct este de 299 metri. Pe partea de est a insulei se află mănăstirea Kyra Panagia de la care insula își trage numele. A fost construită în 1100 d.Hr. sub forma unei mici cetăți (aceasta a fost făcută ca o protecție împotriva atacurilor piraților). Aproape de această mănăstire se află rămășițele unei alte bazilici mult mai vechi.


Insula Peristera
Insula Peristera este o insulă mare de 16 km2 din grupul Sporadelor. Este situat chiar la est de insula Alonissos. Deși insula este etichetată ca pustie sau nelocuită, există 5 persoane care trăiesc într-o așezare mică numită Vasiliko. Pe insulă sunt două porturi sigure cu numele Peristeri și Vasiliko. Cel mai înalt punct al insulei este de 259 de metri. Numele Peristeri înseamnă „Porumbel” și acest nume a fost dat insulei datorită formei sale. Insula este uneori numită și Aspro (alb) sau Xero (uscat). Sunt cateva plaje frumoase pe insula.Zilele 6,7 retur

Veliere cu 3 cabine duble / 6 persoane sau 4 cabine duble/8 persoane, toaleta cu dus, apa rece/calda, frigider, aragaz, vesela, salon, lenjerie de pat. Tot confortul la bordul velierului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu