Revelion la Cluj-Napoca


Revelionul acesta ne-am decis sa il petrecem la Cluj. Anul trecut am fost la Sibiu si desi am inghetat putin pe acolo ne-a placut foarte mult aceasta schimbare de peisaj. Cu  o luna inainte de revelion m-am apucat sa caut oferte de petrecere a noptii dintre ani la Cluj. Am cautat pe https://www.zelist.ro/evenimente/cluj-napoca/ si am gasit cateva variante interesante, eram in cumpana intre revelionul celor de la Briks si cel organizat de Grand Hotel Italia. L-am ales pe al doilea pentru ca m-am gandit ca cel de la Briks va fi gen cel de anul trecut, ne-a placut mult muzica dar un pub este un loc destul de mic pentru un revelion si am fost destul de inghesuiti si am mai nimerit si masa langa scena/boxe (vai de urechile noastre). Anul acesta am ales varianta ballroom si cu rugamintea la rezervare sa nu stam la o masa langa scena si asa a fost, chiar am avut noroc de o masa foarte buna vizavi de ringul de dans/ scena, dar la o distanta considerabila cat sa fie locuri bune.
O data locurile la revelion rezervate, am cautat cazare pe booking.com s dupa ce am vazut nu stiu cate variante de hoteluri si apartamente am ales un apartament care arata mai original, Art Apartments Cluj (facebookbooking), o alegere cu adevarat deosebita dupa cum veti vedea in poze.


Locuri de vizitat in Cluj pe care le trecusem pe wishlist:
1. Targul de Craciun (piata Matei Corvin), superb, casute de poveste cu nume haioase, neaparat terminate in "-Lion" si un patinuar in centru, in jurul statuii ecvestre a lui Matei Corvin.



2. Zona centrala cu case vechi, unele din fericire au fost reconditionate si arata foarte bine. Noi am fost si la un tur gratuit tinut de catre Alexandra de la https://www.facebook.com/clujguidedtours/ pe care l-am gasit pe TripAdvisor. Stiam cat de interesante sunt tururile facute de Diana Slav la Constanta si de aceea ne-am gandit ca si omologul sau de la Cluj va merita sa ii dam o sansa. Sa va rezervati 1h 30 - 2h pentru tur.

vitrina unei Cofetarii "La Creme"
fulgi din hartie decupata pe fereastra unei case

3. Muzeul de Arta 
- expozitia principala era inchisa pentru renovare, 
+ erau deschise o expozitie de ilustratii facute prin procedeul gravurii si o expozitie de arta moderna.

Aluatul

Unde sunt iernile de alta data?

4. Parcul Etnografic


5. Parcul Central
Restaurant Carusel
niste ratuste zgribulite pe lac





 Cazinoul


6. Gradina Botanica, era deschisa pe 1 ianuarie, dar serele erau inchise. Dupa cum va imaginati, nu e foarte ofertanta iarna, dar totusi pentru o plimbare lejera dupa masa grea de revelion a fost perfecta.


Gradina Japoneza, uimitor erau si 2 pesti in lac
 

7. Podul Elisabeta, daca va simtiti copilarosi si romantici lasati si voi un lacatel pe pod



8. Muzeul Etnografic - inchis pentru renovari

9. Salina Turda ( la 40 min cu masina de Cluj)














Restaurante in Cluj pe care le trecusem pe wishlist:
Klausen Burger, la ultimul etaj al magazinului Central, am mancat o supa crema Vichysoise delicioasa iar Catalin un burger cu pui de asemenea bun

Enigma - Kinetic Steampunk Cafe, pe una dintre stradutele laterale din centru, am baut cate o ciocolata calda densa si aromata 

Nuka Bistro, deschis si la ore mai matinale (8:30 era deschis si pe 1 ianuarie era printre singurele restaurante deschise... insa plin ochi), am servit micul dejun, eu "amintiri din copilarie":gigi papa (paine data prin ou batut si prajita) cam nesarata dar asta a fost un avantaj pt ca am putut sa mananc atat o felie sarata dar si alta cu miere peste, iar Catalin un mic dejun englezesc, bun.

Cofetaria Lemn Verde, de asemenea deschisa intr-o dimineata de 31 decembrie, prajituri delicioase.

Livada


Cum a fost la revelion?


A fost foarte frumos, a meritat toti banii(430 lei/pers.). Locul superb, hotel de 5 stele, mancarea rafinata, numai preparate interesante de care nu mai mancasem, oameni faini, colegii de masa prietenosi si frumosi, muzica antrenanta, au fost 2 formatii: Tavi Colen Band si DJ Project cu Mira care au cantat foarte fain, am iesit si noi la dans de cateva ori si ne-am zbantuit, atmosfera a fost chiar de petrecere reusita, lumea venise sa se distreze, sa danseze si nu au ratat ocazia. Am plecat pe la 4:15 dupa ce servisera tortul.


antreurile
muschhi de vita cu sparanghel

Cum a fost la Appartment Art (facebookbooking):
leagan in camera, artistic nu-i asa?

Pregatiti de revelion, 
tablourile sunt pictate de proprietarul apartamentului D. Tonea




cu un buchet de flori nemuritoare cumparate de la un batranel de pe strada

clasic, eu stand la laptop insa la o masa originala
 bucataria complet utilata, 
erau si niste carti de retete dar nu le-am folosit
o mica filmare cu apartamentul imediat dupa ce am ajuns
cat entuziasm! :P,
Singura problema a fost temperatura in apartament, doar 21 grade,
uneori parea putin frigut, dar ne-am descurcat.

In concluzie a fost foarte fain! Va recomandam sa petreceti revelionul si in alta parte decat in orasul de resedinta, e o experienta unica! Poate e putin frig si vremea nu e chiar ideala pentru plimbari dar merita sa incercati :-) amintirile de neuitat sunt garantate.

6 comentarii

  1. Minunat! Noi am petrecut ajunul Craciunului la Cluj, am stat la Hotel Briliant. Multumim pentru recomandari, la urmatoarea vizita vom incerca si localurile recomandate de voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca ti-a placut articolul, m-am uitat pe booking, arata foarte bine si Hotel Briliant doar ca noi am cautat ceva mai aproape de centru ca sa putem sa mergem pe jos de la cazare la plimbare. Si de revelion unde ati petrecut? Un an frumos! Maria

      Ștergere
  2. Greetings! Very useful advice in this particular article!
    It's the little changes that produce the biggest changes.
    Many thanks for sharing!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found
    that it is truly informative. I'm gonna watch out for brussels.
    I'll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    RăspundețiȘtergere