Propunere Croaziera Bulgaria

Propunere Croaziera Bulgaria
Mangalia- Balcik – Nessebar – Burgas – Varna - Mangalia

Traseul nu este fix, dacă doriţi să vizitaţi alte porturi ( în limita a 150 nm) putem discuta.

Pe langa aceasta croaziera de 7-9 zile in Bulgaria va propunem si una mai scurta, de 2 zile tot Bulgaria, pana la Balchik la pretul promotional de 750 euro >>> cititi mai multe

Pentru informatii si rezervari sunati la tel. 0755072882 sau email lindor@mariata.roImaginaţi-vă că staţi pe puntea iahtului şi vă bronzaţi, că vorbiţi cu prietenii, că râdeţi şi glumiţi, că admiraţi jocul delfinilor, că pescuiţi,că dormiţi ascultând muzica mării...că admiraţi un apus/răsărit uperb pe mare, că daţi o petrecere în larg, că învăţaţi noţiuni de bază de navigaţie cu vele, că aveţi cel mai aventuros team-building... toate sunt posibile într-o croazieră!Ziua 1  Mangalia – Balcik
Mangalia
Mangalia este un municipiu din judeţul Constanţa, Dobrogea, România, aşezat aproape de extremitatea sudică a litoralului românesc. Obiective turistice includ Monumentul Eroilor, Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie Callatis. 
casa de cultura
Monumentul Eroilor

Ziua 2  Balcik

Balcik e cunoscut în special datorită Castelului Reginei Maria şi a superbei grădini botanice plină de flori.


Puteţi vizita castelul primăvara şi un covor de flori (lalele, trandafiri) vă vor întâpina.

Castelul a fost construit la cererea Reginei Maria (soţia Regelui Ferdinand 1914 - 1927 ) pe vremea cand Cadrilaterul apartinea Romaniei. Intre 1913 si 1940, Balcic a aparţinut de Regatul Romaniei impreuna cu restul Dobrogei de Sud. In 1940, Cadrilaterul (inclusiv Balcicul) a trecut la bulgari. 

Castelul micuţ şi discret, numit si “Cuibul Liniştit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca) este de fapt o vila cu pereţi albi si acoperişuri de ţigla roşie străjuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteranean cu cel al caselor bulgăreşti. Este foarte aproape de mare, fiind despărţit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea rămânându-i denumirea de “Castel”. (mai multe poze de la Balcik)
Balcik noaptea

Ziua 3  Balcik- Nessebar

Ziua 4  Nessebar
Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, oraşul istoric, casele albe cu acoperiş roşu presărate cu flori si multiplele biserici cu arhitecturi diverse vă vor impresiona. Legată de acest oraş printr-un drum îngust veţi găsi o peninsula romantica, cu bărcuţe pescăreşti si năvoade care stau sa se usuce, restaurante cu specific pescăresc si internaţional. De asemenea vă veţi putea bucura de alei romantice şi locuri antice de vizitat.

Ziua 5  Nessebar - Burgas
Burgas
Situat pe malul Marii Negre, Burgas este al patrulea oraş ca mărime din Bulgaria si un  centru economic si cultural important. Oraşul are câteva plaje foarte frumoase ce merita văzute.

Burgasul in sine este un oras atractiv si desi destul de mare, poate reprezenta un refugiu placut din multimea de turisti si comercialul uneori agasant al statiunilor de la Marea Neagra. Centrul orasului este foarte turistic, primitor. Burgas este un oras bogat in istorie si cultura si a ramas in mare parte neatins de urbanizarea comunista, aşa ca turiştii pot admira arhitectura oraşului din secolul al XIX-lea si începutul de secol XX. Localnicii din Burgas sunt cunoscuţi pentru spiritul lor artistic, reprezentat de câteva festivaluri ce au loc de-a lungul anului; Festivalul Internaţional de Folclor si Expoziţia Naţionala FLORA. Parcul Gradina Marii merita si el vizitat pentru a vedea teatrul in aer liber si mica gradina zoologica. Este una din zonele de recreere din Burgas ce se întinde din port, de-a lungul coastei Marii Negre spre partea de nord a oraşului.

Ziua 6 Burgas-Varna

Ziua 7,8 Varna
portul Varna

Varna este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară. Varna se mai numeşte şi capitala maritimă a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oraş bulgar de coastă.
muzeului de marina de la Varna.Cel mai mare parc din Varna - Seaside Garden, este situat de-a lungul plajei care oferă un nisip fin şi auriu, bazine de apă, cofetării, un acvariu şi un delfinariu. Planetariul - primul realizat în Bulgaria, se află tot aici. De asemenea, puteţi vizita Muzeul Maritim, Muzeul Istoriei, Acvariul şi Observatorul Astronomic. Băile termale romane din secolul 2 î.Chr, sunt printre cele mai mari vestigii de acest tip în Bulgaria. Muzeul etnografic, Turnul cu Ceas construit în 1880 sunt alte locuri demne de vizitat. Este bine să începeţi plimbarea cu Piaţa Independenţei, unde se află şi Teatrul de Operă. Apoi mergeţi la ruinele zidurilor cetăţii din epoca Romei antice şi la Turnul Rotund.
Nu uitaţi să intraţi în Catedrala Adormirii Maicii Domnului cu popasul următor în grădina publică a Varnei.

Ziua 9 Varna- Mangalia


ridicarea genovezului (vela de la prova)

cap Kaliakra
O zi este la alegerea clientului unde doreste sa o petreaca in Bulgaria.
Sunati la tel. 0755072882 pentru informatii si rezervari.

Related:
+ croaziera Bulgaria aprilie 2016
+ croaziera Romania- Grecia 2016

Trimiteți un comentariu