Treceți la conținutul principal

Competente Antreprenoriale - Puflene Resort - Murighiol, jud. Tulcea

Anda, organizatoarea de la SkirtBike a fost foarte draguta si mi-a trimis si mie anuntul de organizare a unui curs de "Competente antreprenoriale". Anuntul suna asa: "Mai avem cateva locuri doar pentru persoanele de sex feminin: Desfasuram un curs de competente antreprenoriale desfasurat in cadrul unui proiect cofinantat prin POS DRU, adresat persoanelor interesate de formare antreprenoriala cu domiciliul/resedinta in regiunea Sud-Est sau Sud-Muntenia. Perioada: 18-23.10.2015.
Locatia: Puflene Resort Official - Murighiol, jud. Tulcea
Se asigura: transport, cazare in camere single, 3 mese/zi + coffee-break.
Nu exista taxa de participare! Daca sunteti interesate: 0732.671.021" Suna bine, nu? 


Am dat si eu vestea mai departe si Cristina Joy, antrenoare de zumba si kangoo jumps si bloggerita la http://www.sportulesanatos.ro a zis ca e si ea interesata si destul de curand iata-ne la Puflene:

O priveliste superba dintr-un turn: 

vedere spre lac
vedere spre hotel
eu langa piscina, putin mai departe, lacul
Cristina langa piscina
relaxare in hamac
Dupa putina plimbare si relaxare am trecut la treaba. A inceput creerea Planului de Afacere.
In sala eram 20 de doamne si domnisoare din Constanta, ne-am impartit in 4 echipe, fiecare echipa a ales o idee de plan de afacere. Eu m-am inscris intr-o echipa care are ca idee de afacere prepararea de gustari raw si programe detox, celelalte echipe au ca idei o sala de sport, o agentie de turism si o scoala de bune maniere. De ce nu am fost la ideea cu agentia de turism? Ei bine, acolo au fost cele mai multe si mai rapide doritoare si nu mai era loc, asa ca m-am reorientat. 
Mai intai am ales numele firmei/echipei, am ales o sigla, apoi sloganul compus prin "imbracarea" intr-o fraza a unor 5 atribute alese de fiecare dintre noi in functie de initiala prenumelui, apoi o mica descriere a firmei. In poza urmatoare Cristina cu ideea ei de suflet, Joy Fit Studio, o sala de zumba, kangoo jumps si alte sporturi.
Etapele Procesului Antreprenorial:
1. Identificarea si evaluarea oportunitatilor
2. Obtinerea resurselor necesare
3. Elaborarea Planului de afacere
4. Infiintarea firmei
5. Asigurarea Managementului

Functiunile Manageriale:
1. Previziune si planificare
2. Organizare
3. Coordonare
4. Monitorizare (antrenare, motivare a angajatilor)
5. Control - evaluare

Ce trebuie sa contina un Plan de afaceri

1. Date de Identificare
1.1. Numele Firmei: 
1.2. Forma juridică de constituire: 
1.3. Activitatea principala a firmei:  
1.4. Valoarea capitalului social: 
1.5. Persoane de contact:

2. Descrierea Afacerii
2.1. Informatii despre antreprenor, competente
2.2. Obiectivele afacerii
2.3. Descriere sumara a produsului/ serviciului
2.4. Tipurile de potentiali clienti vizati
2.5. Inregistrare si autorizare
2.6. Locatie si facilitati.

3. Produsul
3.1. Descrierea produsului pe care il veti oferi
3.2. Avantaje competitive 
3.3. Stadiul de dezvoltare al produsului
3.4. Tehnologie utilizata
3.5. Asigurarea calitatii
3.6. Distributie
3.7. Furnizori
3.8. Modalitati si termene de plata
3.9. Riscuri identificate

4. Piata
4.1. Analiza pietei - Analiza SWOT(Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats)
4.2. Segmentarea pietei
4.3. Analiza comparativa a concurentilor
4.4. Strategia comerciala
4.4.1. Marketing si promovare
4.4.2. Stabilirea pretului

5. Management operational
5.1. Planul de personal
5.2. Structura organizatiei
5.3. Activitati

6. Managementul financiar
Premize, Cheltuieli de investitie, Venituri estimate, Cheltuieli operationale

Intrarea in hotel.
Am descoperit un labirint "magic" in spatele hotelului, l-am testat si surprinzator am reusit sa gasim iesirea din el din prima incercare, eu si Florentina de la http://rawuavietiisiasanatatii.blogspot.ro/, colega mea de proiect.
iesirea din labirint
Desi se lasa seara am decis cateva sa mergem sa vedem o cetate aflata in apropiere, la 2-3 km de resort, am ajuns in aproximativ jumatate de ora chiar cand se intuneca, ne-am uitat putin imprejur si ne-am grabit inapoi la hotel.
va continua...

Miercuri dupa cursuri am fost intr-o plimbare prin Delta Dunarii. Cristina s-a ocupat cu gasirea a 2 barci pentru 12 persoane, le-a gasit la un pret bun de 35 lei/pers. pentru 2-3 ore de plimbare pe canale.
Ratuste cu capul verde
Gasculite camuflate

un pescarus
case galbene cu storuri verzi in Delta
Florentina a fost in echipa cu mine la curs, 
ea e bloggerita la Rawua Vietii si a Sanatatii

o pasare 
vedere de pe canal
O craca pe care se odihneau multi pescarusi.
Fetele din cealalta barca erau vesele si la fel de incantate ca noi de cat de frumos era peisajul.
Frunze de nuferi, apa era foarte putin adanca in aceasta zona, vreo 50cm.

O superba egreta.
Florentina

Niste pasari haioase care s-au ascuns repede in stufaris cand ne-am apropiat.

Apa era atat de linistita incat cerul se oglindea in ea.
Cam asta era expresia prin Delta, awe, mirare si incantare!
Aici vazuseram un soim.

Stuful scaldat de lumina calda a apusului.
Copaci imbracati in culori de toamna.
Priveliste la apus
Ratuste cu capul verde.
Pe seara, Cristina Joy ne-a facut incalzirea cu cateva dansuri de Zumba.

Si spre finalul cursului poze cu intreaga grupa de 20 de doamne si domnisoare din Constanta.
Echipa Fresh Start - mancare raw si programe sucuri detox.
eu, dna Monica, Florentina, dna. profesoara Augusta
si Irina si Adela


In penultima zi Cristina a mai tinut o ora de zumba, distractie la maxim!
Datele de contact ale Organizatorilor Cursului de Antreprenoriat:
KARAN Consultanță de afaceri SRL
office@karan.ro
Str. Viscolului nr. 20 - 22, sector 6, Bucureşti│
Telefon + (40) 21. 311.61.40 │ Fax + (40) 31. 817.03.89 
Mailto: office@karan.ro │
CUI: 17440189│ J40/6257/2005

Iar pe Cristina Joy antrenoare de zumba/ kangoo o gasiti pe http://www.sportulesanatos.ro

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Plimbare pe mare cu prietenii

Dupa ce v-ati bucurat de o plimbare romantica la apus cu velierul , pasul următor ar fi sa va luați întreaga gașca de prieteni la o plimbare pe mare. Puteţi să staţi pe punte şi să vă bronzaţi, puteţi să pescuiţi, să faceţi o baie în mare în larg, puteţi pur şi simplu să staţi şi să vorbiţi cu colegii de călătorie, să descoperiţi din tainele navigaţiei cu vele de la dl. comandant, să vă bucuraţi de mersul lin sau plin de adrenalină al iahtului pe vele; să faceţi poze/amintiri frumoase la bord, de asemenea vă puteţi bucura de o masă delicioasă în port. O călătorie pe mare cu velierul este o experienţă pe care nu trebuie să o rataţi! Cu plecare din Limanu sau Mangalia.  Pentru rezervari sunati la telefon 0755072882 sau scrieti un email la lindor@mariata.ro + o descriere a plimbarilor cu iahtul cu vele, cu plecare din Marina Limanu:   Plecând din Marina Limanu vom naviga pe lângă Portul Turistic Mangalia, și apoi paralel cu stațiunile Saturn, Venus, Neptun... până aproape de Olimp și a

Plimbare cu Velierul la Constanta

Dacă doriți o experiență deosebită la mare, încercați o plimbare cu velierul la Constanța sau la Limanu. La Constanța veți avea ocazia să vedeți Cazinoul din larg și să admirați plajele din Constanța și Mamaia de pe velier. Dacă aveți noroc, poate veți vedea și delfini în salturile lor jucăușe prin Marea Neagră. Cu prețuri începând de la 800   lei / 2 pers.  Pentru rezervări sunați la telefon 0755072882 sau scrieti un email la lindor@mariata.ro .     Puteţi să staţi pe punte şi să vă bronzaţi, să faceţi o baie în mare în larg, puteţi pur şi simplu să staţi şi să vorbiţi cu colegii de călătorie, să descoperiţi din tainele navigaţiei cu vele de la dl. comandant, să vă bucuraţi de mersul lin sau plin de adrenalină al iahtului pe vele; să faceţi poze/amintiri frumoase la bord, de asemenea vă puteţi bucura de o masă delicioasă în port. O călătorie pe mare cu velierul este o experienţă pe care nu trebuie să o rataţi! + o descriere a plimbarilor cu iahtul cu vele, cu plecare din Constan

3) 2 zile La Balcik cu Velierul

Daca ati urmat pasii precedenti si ati fost la 1. Plimbare cu Velierul la Apus cu perechea 2. Plimbare pe mare cu prietenii pentru 4 ore/ o zi si v-a placut, v-ati simtit bine si doriti sa repetati experienta pasul urmator ar fi sa marim durata plimbarii de la cateva ore la 2 zile si distanta, de la o plimbare in zona Limanu/ Constanta la o plimbare pana la Balchik. Balcik e cunoscut în special datorită Castelului Reginei Maria şi a superbei grădini botanice pline de flori. Imaginaţi-vă că vă plimbati prin gradina și apoi mancati un pranz delicios la un restaurant din zona. Dar Balchik nu e doar o destinație e și un drum. Și încă un drum frumos: admirați litoralul Mării Negre, Capul Kaliacra, staţi pe puntea iahtului şi vă bronzaţi, vorbiţi cu prietenii, râdeţi şi glumiţi, admiraţi jocul delfinilor, pescuiţi, dormiţi ascultând valurile, admiraţi un apus/răsărit superb pe mare, toate sunt ingrediente esențiale pt 2 zile de vis. Un program propus: Ziua 1  9:00 Check-in la

Zbor cu Avionul Diamond Star

Pentru amatorii de aventura avem o oferta speciala. Un zbor de 30 minute cu Avionul Diamond Star. Oferta:  828 lei / zbor pentru   2 sau 3 persoane , greutate totala maximă pasageri 160-170 kg.  Decolare din Ras Aeroport Tuzla Lrtz. Pentru rezervari sunati 0755072882 / contact@mariata.ro Atenție ! Rezervările se fac cu cel puțin 5-7 zile înainte de data dorită pentru plimbare. Nu se pot face rezervări de azi pentru azi sau de azi pentru mâine. De asemenea, avioanele au programe de mentenanța și verificări periodice, în acest timp nu sunt disponibile pentru zbor. Sunați din timp pentru a verifica disponibilitatea lor pentru zbor la o anumită dată.  Nu pot zbura persoane mai mici de 4 ani pentru ca nu sunt casti care sa li se potriveasca si nici nu pot sta singuri pe scaun si in brate nu exista centuri extensibile.  Vă mulțumim pentru înțelegere! O experienta UNICA pe care o recomand cu drag tuturor  doritorilor de privelisti faine, adrenalina si umor! *veti vedea in zbo

Croaziera Romania-Grecia

Vreti sa aveti o experienta deosebita vara viitoare? Sa adunati amintiri spumoase plimbandu-va cu yachtul cu vele si sa vizitati insulele grecesti? Venim cu o oferta de croaziera de 7 zile in Grecia cu velierul Lindor (pentru sezonul 15 mai-15 septembrie 2019 ) Pretul pentru o saptamana cu iahtul:  300 euro / persoana sau 1700 euro / yacht maxim 6 persoane Echipaj 2 pers inclus (skipper+1) Mai multe informatii in articolul dedicat . Pentru rezervari sau daca aveti intrebari ne puteti contacta la tel 0755072882 sau email lindor@mariata.ro  sau puteti consulta sectiunea Intrebari/ Raspunsuri .  In continuare cititi cum a fost Croaziera Romania - Grecia pe care am facut-o in 2016. 2016.05.03 Dupa cum va ziceam si in evenimentul facebook  si in propunerea de traseu pe 3 mai am plecat in croaziera spre Grecia. Traseul planuit era Mangalia – Bosfor (Istanbul) - Canakkale - Dardanele - Limnos - Thasos - Kavala Traseul pe care l-am facut a fost +  Zi