Treceți la conținutul principal

Vânătoare arhitecturala la Constanta


Sâmbătă, pe 14 iulie, daca nu ajungeti la Aeromania sau daca stati la Aeromania doar cateva ore,
de la ora 18:00 avem o alta propunere. Puteti sa participati alaturi de noi la o Vanatoare Arhitecturala. Daca va plac cladirile vechi si detaliile arhitecturale si vreti sa le descoperiti sau redescoperiti alaturi de cei dragi facet-va o echipa si veniti la "vanatoare".

Într-o zi cu soare și voie bună, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din peninsula istorică a Constanței.

Cum?
Printr-un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale.

Ce sunt “comorile arhitecturale”?
Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și care dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, ancadramente, decoratiuni si multe altele.

Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? 
Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*:
hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc),
dar e bine să ai:
+ un aparat foto
+ niște spirit de observație
+ niște spirit de aventură
+ încălțări comode
(Și dacă toți prietenii sunt ocupați, plecați sau pur și simplu nu au chef, e ok să te înscrii și singur.)

Scopul Vânătorii arhitecturale?
În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța "Salut" și "Ce mai faci?" într-o limbă străină :D ). Sa socializezi şi să te simți bine, căci e o activitate distractivă! (O zicem noi, dar o zic mai ales cei care au mai participat la Vânători arhitecturale.)

Exemplu de intrebare;
“Casa cu intrare-foișor, vitrată și pictură externă. Și vitralii. Fă-i o poză. O găsești pe Udriște”

Ok. Cum particip?
Te înscrii prin email la lindor@mariata.ro sau tel 0755072882
Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una pe loc).

Pot să vină și copii?
Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Menționați în momentul înscrierii (o să aveți o căsuță specială) câți copii sunt în echipă, ce vârstă au și o să găsim o soluție. :) Cei mai mici de 12 ani vin gratuit.

Cât costă?
60 de lei/persoană
30 lei/ elevi și studenți (13 ani – 22 ani)
100 lei/persoană Daca vreti sa fiţi în echipa Măria Ta. Mentionaţi asta cînd va inscrieti. Veti avea bonus fotografii pe parcursul questului.

La cât?
Distracția începe la 18.00 (și se termină la 21.00 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii - locul de întâlnire, ora - vor fi transmise pe mail celor înscriși pe 13 iulie.

Te așteptăm să vânăm împreună și să descoperim comorile arhitecturale ale Constanței! ^_^


2018.07.14 Sambata: Cum a fost:
Va ziceam saptamana trecuta de o Vanatoare Arhitecturala, cum a fost? Antrenant, interesant, educativ... ce mai, GENIAL! Ne-am intalnit cu organizatorii si celelalte echipe la Lupoaica. Am fost 4 echipe, unele formate ad-hoc, altele pregatite din timp. Noi am fost o combinatie, adica aveam numele echipei dar doar 2 membri, eu si Catalin, asa ca am mai acceptat inca un membru in echipa, pe Ștefania.


 Am primit câte
+ o hartă
+ un scurt dicționar explicativ de termeni de arhitectura
+ și lista cu 24 de cerințe.

 Si am plecat in cautarea detaliilor arhitecturale:
+ bovindouri,
+ usi cu insecte,
+ balcoane deosebite,
+ coloane,
+ marchize,
+ mascaroni
etc.

Obiectivele trebuiau pozate si trecut in formular numarul pozei corespunzatoare. Vanatoarea a durat 3 ore. Vedeti in continuare ce poze am facut eu, sunt pozele cerute dar si alte cadre cu ce mi-a mai atras mie atentia. Va ajuta sa va faceti o idee cu ce se cere la acest joc dar nu v-am dat indicii unde se afla aceste detalii, asa ca daca vreti dori sa participati si voi va trebui sa le gasiti. Scrieti-mi pe adresa lindor@mariata.ro daca doriti sa se mai organizeze acest joc in Constanta. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Plimbare pe mare cu prietenii

Dupa ce v-ati bucurat de o plimbare romantica la apus cu velierul , pasul următor ar fi sa va luați întreaga gașca de prieteni la o plimbare pe mare. Puteţi să staţi pe punte şi să vă bronzaţi, puteţi să pescuiţi, să faceţi o baie în mare în larg, puteţi pur şi simplu să staţi şi să vorbiţi cu colegii de călătorie, să descoperiţi din tainele navigaţiei cu vele de la dl. comandant, să vă bucuraţi de mersul lin sau plin de adrenalină al iahtului pe vele; să faceţi poze/amintiri frumoase la bord, de asemenea vă puteţi bucura de o masă delicioasă în port. O călătorie pe mare cu velierul este o experienţă pe care nu trebuie să o rataţi! Cu plecare din Limanu sau Mangalia.  Pentru rezervari sunati la telefon 0755072882 sau scrieti un email la lindor@mariata.ro + o descriere a plimbarilor cu iahtul cu vele, cu plecare din Marina Limanu:   Plecând din Marina Limanu vom naviga pe lângă Portul Turistic Mangalia, și apoi paralel cu stațiunile Saturn, Venus, Neptun... până aproape de Olimp și a

Plimbare cu Velierul la Constanta

Dacă doriți o experiență deosebită la mare, încercați o plimbare cu velierul la Constanța sau la Limanu. La Constanța veți avea ocazia să vedeți Cazinoul din larg și să admirați plajele din Constanța și Mamaia de pe velier. Dacă aveți noroc, poate veți vedea și delfini în salturile lor jucăușe prin Marea Neagră. Cu prețuri începând de la 180 lei / pers. (*preț valabil doar dacă sunt minim 4 locuri rezervate la data/ ora solicitate, sunați-ne totuși și dacă sunteți mai puțini de 4, se găsesc soluții. Daca sunt doar 2 pers ce vor sa rezerve la o anumita ora, trebuie sa plateasca pentru 4 pers) Pentru rezervări sunați la telefon 0755072882 sau scrieti un email la lindor@mariata.ro .     Puteţi să staţi pe punte şi să vă bronzaţi, să faceţi o baie în mare în larg, puteţi pur şi simplu să staţi şi să vorbiţi cu colegii de călătorie, să descoperiţi din tainele navigaţiei cu vele de la dl. comandant, să vă bucuraţi de mersul lin sau plin de adrenalină al iahtului pe vele; să faceţi poze

Croaziera Romania-Grecia

Vreti sa aveti o experienta deosebita vara viitoare? Sa adunati amintiri spumoase plimbandu-va cu yachtul cu vele si sa vizitati insulele grecesti? Venim cu o oferta de croaziera de 7 zile in Grecia cu velierul Lindor (pentru sezonul 15 mai-15 septembrie 2019 ) Pretul pentru o saptamana cu iahtul:  300 euro / persoana sau 1700 euro / yacht maxim 6 persoane Echipaj 2 pers inclus (skipper+1) Mai multe informatii in articolul dedicat . Pentru rezervari sau daca aveti intrebari ne puteti contacta la tel 0755072882 sau email lindor@mariata.ro  sau puteti consulta sectiunea Intrebari/ Raspunsuri .  In continuare cititi cum a fost Croaziera Romania - Grecia pe care am facut-o in 2016. 2016.05.03 Dupa cum va ziceam si in evenimentul facebook  si in propunerea de traseu pe 3 mai am plecat in croaziera spre Grecia. Traseul planuit era Mangalia – Bosfor (Istanbul) - Canakkale - Dardanele - Limnos - Thasos - Kavala Traseul pe care l-am facut a fost +  Zi

1) Plimbare cu Velierul la Apus

Luati-va perechea si iesiti la o plimbare romantica pe mare cu velierul la apus. Clipocitul liniștit al apei, strigatul pescarusilor, velele umflate de vant, cerul ca si pictat in tonuri rosiatice de apusul de soare va vor crea o atmosfera romantica de neuitat. Daca veniti in concediu la mare sau daca chiar ati trait la mare de cand va stiti nu ratati aceasta experienta. Puteti organiza o cerere surpriza in casatorie la bordul velierului, puteti face o sedinta foto trash the dress, dupa nunta, sau puteti pur si simplu sa va bucurati de un apus linistit pe mare. Puteti alege intre o iesire cu punctul de plecare Limanu/ Mangalia sau Portul Tomis Constanta.  Pentru rezervare integrala Velier Lindor (Limanu) pentru 2 persoane 200 euro.   Rezervari la telefon 0755072882 sau email lindor@mariata.ro  velierul Lindor apusul pe mare la Mangalia puteti conduce impreuna velierul  puteti organiza o cerere in casatorie surpriza la bordul velierului puteti face o sedinta fot

Oferta 2022

Ofertă 2022 ▼  Cursuri      ►   GMDSS-LRC  -  150 €  / pers./ 1 zi      ►   C/ S  -  preturi incepand de la  400 euro     ►  Salvare/ Man over board   -  200 euro / 1 pers/ 1 zi     ►   Heavy Wheather/ Navigatie pe vreme rea   -  200 euro / 1 pers/ 1 zi ► Curs Vitalitatea Navei si Motoare - 150 euro / 1 pers/ 1 zi ▼  Plimbări cu Iahtul      ►   Plimbare cu iahtul      ►   Plimbare cu velierul la apus  - 200 euro / 2 pers/ 3-4 ore Limanu      ►  Plimbare la Constanta  -  600 lei  / 2 pers. / 2 ore      ►   Petrecere burlacite   -  300 euro  / 3-4 ore / 3-10 pers      ► Trash the Dress, Oferta Miri -  300 euro  / 3-4 ore / miri si fotograf      ► Teambuilding pe velier  -  de la  300 euro / 6 pers.      ►  Recovering from burn out on sea   -  1000 euro  pers. / 7 days      ►  Game Addiction Recovery on the Sea   -  1000 euro  pers. / 7 days ▼   Ofertă Zbor Agrement      ►   A vion Diamond Star   DA40 , pret 828 lei/ zbor 30 min/ 2-3 pers.      ►   avion DA20 , pret   512 lei /