Plimbare la Intorsura Buzaului

Aveam disponibile cateva zile libere si ne-am gandit sa mergem la munte. In Valea Prahovei am tot fost asa ca am ales Intorsura Buzaului de data aceasta. 

Ziua 1, Taverna Buzoiana, Cascada Urlatoarea

Ziua 2, Valea Zimbrilor, Biserica Fortificata din Prejmer, Cascada Urlatoarea

Ziua 3, Brasov si Festungi

Ziua 4, Castelul Kalnoky de la Miclosoara

Ziua 5, Viaduct Siriu, Vulcanii noroiosi

Ziua 1, miercuri 04.08 Am plecat pe la 9:30 din Navodari, am ajuns in Buzau la 13:00, ne-am oprit sa luam pranzul la Taverna Buzoiana,

o ciorba de fasole cu ciolan afumat in paine, buna
coaste de porc cu cartofi aurii, yum yum



Pe la 17 am ajuns la Vama Buzaului unde aveam cazare. Ne-am cazat la Gastro Local Mihaela Bulboaca. Imi recomandase cineva de pe grupul mamicilor Constantene aceasta locatie si imi placuse si mie ce vazusem pe internet. 



Dupa ce ne-am instalat in camera am plecat la plimbare spre Cascada Urlatoarea. Am avut un drum de 30 min aproximativ pana la Cascada. Am trecut cateva podete si am mers pe langa o apa curgatoare pana sa ajungem la cascada. Drumul e partial prin padure, e un drum racoros numai bun pentru o dupa-amiaza de vara.

Erau amenajate multe locuri de luat masa, numai bune pentru picnic. 
Eu cu Ioana, cand in brate, cand pe jos.



niste oite intr-o curte
Seara ne-am petrecut-o in gradina si am luat apoi cina, ciorba taraneasca eu si Catalin piure cu chiftelute. Am degustat si un desert de casa, pandispan si inghetata de casa.


Vama Buzaului e plina de puncte gastronomice, 
am vazut multe asemenea semne prin localitate.

aveau si cateva gainuse in curte

pandispan
inghetata de casa

Ziua 2 - 5 August M-am trezit dimineata cu ceva treaba la laptop si am facut cateva poze in livingul locatiei de cazare.





Micul dejun cu omleta si preparate traditionale.

Apoi, pe la 9:30, am fost la Valea Zimbrilor, Acris.Am vazut un cerb cu cateva ciute.
zimbrii


un paun si cateva paunite

Apoi am fost si am vizitat Biserica Fortificata din Prejmer.
Era fascinant sistemul de chilii construite pe nivele de jur imprejur.

orga
mi-a placut si acest coridor ce facea legatura intre intrare si biserica.



I-am luat Ioanei o turta dulce pe care a degustat-o cu placere si... multe frimituri. 

Am vrut sa vizitam Bicfalau cu multele sale conace insa cand am ajuns Ioana dormea si din masina nu ni s-a parut ca vedem nimic interesant asa ca ne-am intors si am lasat-o pe Ioana sa mai doarma.

Pranzul cu carne la garnita si bulz.


Apoi am vrut sa mergem la Festungi dar nu am gasit drumul asa ca am fost iar la Cascada Urlatoarea, pentru ca ne placuse plimbarea pe acolo.


Era mult mai multa lume de data aceasta venita cu mic cu mare la cascada, stateau la mesele de picnic sau chiar pe jos, pe paturi. 
Ne-am asezat si noi pe jos putin langa un parau si ne-am bucurat de cateva clipe de liniste.

Cina, ciorba de gaina de casa si desert, prajitura cu nuca.


Micul dejun cu preparate traditionale si ou ochi.
Am fost la Brasov, trebuia sa bagam si motorina la masina si plus doream sa mai vizitam Brasovul. Am parcat la o parcare de langa Biserica Neagra, 5 lei/ ora si am pornit sa ne plimbam pe stradutele pietonale de langa Biserica Neagra.

Un magazinas cochet in care am intrat, avea tot felul de lucruri feng-shui, lumanari parfumate, papetarie, gentute si tot felul de lucrusoare dragute.



Teatrul Dramatic Brasov

vitrine cu haine care mai de care mai frumoase
un alt magazinas cochet, pebs.ro am luat niste felicitari de aici, mi-au placut si cerceii ce ii aveau expusi dar majoritatea erau foarte lungi si nu port asa ceva
papusi intr-o vitrina

Pranzul l-am luat la Casa Hirscher, Brasov
eu am mancat cea mai delicioasa pulpa de rata cu piure si ceapa caramelizata,
 iar Catalin a mancat un hamburger cu cartofi prajiti, Ioana a mancat cate putin de la amandoi
Apoi am vrut sa mergem la Valea Zalanului, o zona pitoreasca unde are si Printul Charles o casa de oaspeti, am ajuns pana la Malnas Bai si acolo ne-am oprit cand am vazut ca drumul devenise un drum pietruit si pe un singur sens, nu am mai continuat. Ne-am gandit sa mergem pe jos din acel punct dar era cam o ora 45 min de mers pe jos pana la Valea Zalanului, prea mult pentru noi asa ca ne-am intors, numai bine ca Ioana a dormit in masina aproape 3 ore. 

Ne-am intors la cazare si am plecat pentru a doua oara in cautarea Festungilor. De data aceasta am gasit drumul. Am descoperit niste peisaje frumoase de munte si multa liniste, doar clopotele de la oi se auzeau. 
un vultur











niste oite

Cina am servit-o la cazare, saramura de pastrav si tocanita de porc cu mamaliga, desert: cheesecake. yum yum




Ziua a 4-a, 07 August am fost si am vizitat Miclosoara si Castelul Kalnoky

 Micul dejun

Stone Pub, Miclosoara


multe berze

numele strazii in 3 limbi
Casele de oaspeti de la Conacul Kalnoky, am avut si noi o oferta de Valentine's day ce le includea.










biserica din Miclosoara


Ne-am intors la Stone Pub/ Receptie sa cumparam bilete, era 11:15 asa ca am aflat ca vom intra in vizita la Castel la ora 12:00 (sunt intrari din ora in ora)


Intrarea la Castel, langa trecerea de pietoni
drumul inconjurat de copaci inalti
si se intrezarea Castelul intre copaci
e si un mic lac langa castel cu nuferi




































Restul zilei ne-am mai plimbat prin zona. Am mancat la Stone Pub cartofi cu pui crispy si supa de gulas si o placinta cu mere.



Ziua a 5-a, duminica 08 august am plecat spre casa. Am strabatut in sens invers portiunea superba din zona Siriului, am trecut peste un viaduct si ne-am oprit sa facem cateva poze.



Am oprit a doua oara la un popas de pe drum.


Pentru ca erau in apropiere, am fost si la Vulcanii Noroiosi.







Masa de pranz am luat-o la Restaurant Norma Buzau, paste cu fructe de mare si piept de pui cu orez negru. Pastele au fost foarte sarate, nu am putut sa le mananc, am mancat doar fructele de mare si ele cam sarate, celalalt fel de mancare a fost mancabil.  


Ca si concluzie, cazarea in Vama Buzaului a fost buna, mancarea delicioasa, locatia superba, amenajata cu gust si intr-o zona pitoreasca, dar au fost ceva probleme cu presiunea apei, din 4 seri cat am stat, 2 seri nu am avut presiune la apa. Am inteles ca e o problema in intreaga zona si sunt pensiuni care raman de tot fara apa, deci sa zicem mersi ca am avut apa totusi. Oricum ne-am descurcat. Excursia a fost placuta, ne-am plimbat, am vizitat si ne-am relaxat la munte. A fost frumos! 

Trimiteți un comentariu