Plimbare Moieciu, Cluj, Brasov

Verisorul sotului meu se casatorea cu aleasa inimii sale si ne-a invitat si pe noi la nunta, la Cluj. Departe zic eu, departe dar nu imposibil de ajuns. Am stat ne-am gandit si am decis sa mergem dar am impartit calatoria in cateva parti, adica am facut escala la dus la Moieciu si escala la intors la Brasov. 

Bogdan si Alexandra, tinerii insuratei

Ziua 1, joi 19.08.2021 Am plecat pe la 9:30 de acasa, pe la 13:30 ne-am oprit pentru pranz la Sinaia, la restaurantul nostru preferat de acolo, Kuib. Am servit coaste marinate, delicioase! si cocosel de padure la cuptor, de asemenea bun.



Pe la 17 am ajuns la Hotel Turnul in Moieciu de Jos. Hotelul s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si le-a si depasit, ne-a placut mult balconul si vederea muntilor din fata hotelului, camera era decorata elegant, baia de asemenea. Doar ca am stat la etajul 2, fara lift, dar Ioanei, fetita mea, ii plac mult scarile, a fost incantata, ma plang de parca am stat la etajul 7 fara lift :-)) exagerez, nu a fost nici o problema. Chiar am ales hotelul printre altele pentru ca m-am gandit ca o sa ii placa Ioanei multele scari de la intrarea in hotel. Planuisem sa facem un traseu, dar am ajuns tarziu asa ca ne-am multumit sa mergem cu Ioana la locul de joaca din spatele hotelului si sa o lasam sa se joace acolo pe tobogan, la leagan si la zona cu nisip si apoi sa mergem la restaurant Wolf unde am servit cina, ciorba de vacuta. 








Ciorba de vacuta la Restaurant Wolf.

Ziua 2, vineri 20 august 2021 am servit o omleta taraneasca la micul dejun, una dintre multele optiuni care erau disponibile si apoi am plecat spre Moieciu de Sus, punctul de pornire pentru unul dintre traseele pe care doream sa le parcurgem. Voi recunoaste, am gasit greu drumul pe care sa o luam, am intrebat vre-o 3 persoane pe unde sa o luam si intr-un final am gasit drumul. Noi vroiam sa mergem pe traseul ecoturistic cu omulet portocaliu, traseul T9 spre amfiteatru, am gasit omuleti de toate culorile rosu, galben, albastru, nu ne-am dat seama daca era si portocaliu intre ei.  Oricum am descoperit un drum foarte frumos, mai greut de urcat cu un copil ba pe jos, ba in brate, dar un drum frumos. 




drumul includea si Biserica din Moieciu de Sus ca reper
Noi vroiam sa mergem pe traseul ecoturistic cu omulet portocaliu, T9, am gasit omuleti toate culorile rosu, galben, albastru, nu ne-am dat seama daca era si portocaliu intre ei.  Dar am presupus ca e un drum comun mai multor trasee si am mers mai departe. 






Am ajuns in Poiana Andolia, am baut un suc de mere natural la restaurant si dupa o scurta discutie, am decis sa ne intoarcem la Moieciu de Sus, nu am fi avut timp sa ajungem la pranz la Amfiteatrul Transilvaniei daca continuam traseul T9. T9 e un traseu de 10 km care se face optim in 4-5 ore si noi eram si cu copil mic cu noi. Poate cand va creste Ioana ne vom intoarce si vom mai incerca o data sa facem traseul. 




Drumul spre Amfiteatrul Transilvaniei este mai dificil, este un drum forestier, in lucru pe o zona de la inceput, dar am mers incet si pana la urma l-am parcurs cu masina. Si a meritat, privelistea de sus de la Amfiteatrul Transilvaniei este deosebita. 


Facusem cu cateva zile inainte rezervare la restaurant (e numai pe baza de rezervare). Am servit placinta cu varza si pastrav la cuptor. Delicioase ambele.

In cladirea principala este un semineu central ca un camin, cred ca iarna e foarte frumos de venit aici.  





Ne-am dat pe niste balansoare originale, foarte confortabile. 
Mica noastra Heidi de Romania era incantata de tot ce era imprejur, topaia ca o caprita.


Seara am mancat o ciorba de burta la Restaurant Cheile Gradistei. Locul e frumos dar am mancat la terasa si erau multi caini pe acolo care se mai si certau, asta nu ne-a placut.  

Ziua 3, sambata 21 August 2021 Am avut chef de zacusca la micul dejun. Dupa micul dejun am plecat spre Cluj cu o scurta oprire la Targu Mures pentru pranz. 
Ne-am oprit la Petry Bistro Targu Mures, eu am luat o cheesy lasagna cu legume, a fost chiar buna.
Scari pictate cu motive traditionale.
Spre seara am ajuns la Cluj, ne-am cazat la Hotel Transilvania, unde am lasat si masina in parcarea hotelului si apoi am plecat la plimbare prin Cluj. Tinta: Gradina Botanica din Cluj, la care am ajuns dar nu am apucat sa fac nici o poza, fiind mult prea ocupata sa alerg dupa Ioana si sa o opresc de la a rupe flori :-).
Am gasit si un targ de produse traditionale, l-am vizitat, am cumparat piersicute, halvita si ciocolata de casa cu alune de padure, fara zahar. Yum yum







Seara am fost la Casa Boema si din pacate am avut o experienta neplacuta. Dupa ce am asteptat o ora sa vina comanda, chelnerul ne-a zis ca nu a apucat sa ne dea comanda bucatarului si ca nu stie cat mai dureaza pentru ca e foarte aglomerat ?!? am platit sucul consumat si am anulat comanda suparati. Din fericire venisera si parintii sotului cu snitele si fructe la ei si am avut ce manca seara.


Ziua 4, duminica 22 August 2021 Micul dejun englezesc la terasa Hotelului Transilvania. Camera de la Hotel era eleganta, spatioasa, ne-a placut ca suita avea de fapt doua camere, un living si dormitorul , plus baie. Ne-a placut si faptul ca era relativ central pozitionat.  

Dupa care ne-am mai plimbat putin prin Cluj inainte de a merge la biserica unde se oficia nunta religioasa.




Pe la 13 am fost la biserica "Soborul Maicii Domnului". Cum eram gatiti. 



La ora 13:30 a inceput nunta. Mireasa Alexandra, superba!


Bogdan si Alexandra, tineri, frumosi si veseli






Apoi am fost la Wonderland, unde a avut loc petrecerea de nunta, o petrecere de zi. 
Dansul mirilor, cei doi, invaluiti de ceata au dansat pe muzica celor de la Kodaline - Follow Your Fire.
Ioana a stat mai mult pe afara cu bunica ei, a venit ocazional sa manance cate ceva si apoi iar afara la locul de joaca si la plimbare in jurul restaurantului. 
Degustarea tortului.

A fost o nunta foarte frumoasa! 
Le dorim casa de piatra tinerilor insuratei, fericire si multa dragoste! 

Ziua 5, luni 23 August 2021 Dupa un mic dejun copios la Hotelul Wonderland, am plecat spre Brasov cu o scurta escala pentru pranz la Sighisoara. 
Sighisoara
Am luat pranzul la Restaurant Casa Georgius Krauss, Sighisoara, am servit supa crema de legume si somon regal, ambele delicioase si foarte aspectuoase.
Ne-am mai plimbat putin pe stradutele din Sighisoara si am plecat spre Brasov.


Dupa-amiaza am ajuns la Brasov, ne-am cazat la Hotel Aro Palace si am plecat la plimbare prin Brasov.
Camera la hotel era frumoasa si am stat si la etajul 7 si am avut o vedere frumoasa asupra parcului. 
Un perete pictat in apropierea hotelului mergand spre zona veche a Brasovului. 

Cladiri frumoase in Brasov!
Am mancat de seara la Casa Hirscher , am servit gordon bleu si paste cu ciuperci gatite in roata de parmesan. yum yum Si ca sa fie si mai frumos, la masa de langa a noastra statea cantareata Feli impreuna cu partenerul de viata. Mi-am facut curaj si am salutat-o si i-am urat multa inspiratie. Nu i-am facut poza pentru ca nu am vrut sa o deranjez prea mult. 



Ziua 6, marti 24 August 2021 Dupa un mic dejun copios la hotel am fost in parc cu Ioana, la locul de joaca. S-a amuzat Ioana la toate distractiile din parc :-) Apoi am plecat spre casa, cu o mica escala la Sinaia, la Restaurant Kuib.

Expresorul de cafea din camera nu a mers prea bine, a trebuit sa tin apasat mult pe buton pana a facut cafeaua. Dar asta a fost singura problema avuta, in rest totul a fost super!
Mic dejun bufet suedez, foarte variat!
Banca Urban Style, pentru cunoscatori!
un parc frumos amenajat, ne-a placut
distractia 1, invartitul pe bancuta
distractia 2, preferata, saritul pe o suprafata elastica, i-a placut maxim!
Pranzul la Kuib, frigarui invelite in sunca si cartofi prajiti.


Cam asta a fost dragii mei! Sper ca v-a placut calatoria vizuala alaturi de noi! Pupici!

Trimiteți un comentariu