Curs Heavy Wheather/ Navigatie pe Vreme Rea



⛵️❗️ Curs Heavy Wheather/ Navigatie pe Vreme Rea/ Furtuna

+ Pret 200 euro,  

+ durata 1 zi, iesire pe mare/ lac 6h, 

+ maxim 1-2 cursanti pe ambarcatiune

Pentru informatii sunati la tel. +40727.542.423 Tudor Alexandru (Instructor și Skipper)

Pentru rezervari trimiteti email la lindor@mariata.ro. Vă așteptăm!

Vedeti intreaga noastra oferta de cursuri.


Navigarea printr-o furtună pe mare este o competiție de anduranță. Pe lângă vântul puternic, va trebui să faci față valurilor mari și oboselii echipajului.


STRATEGIA 1 ÎN CAZ DE FURTUNĂ: NU PLECA PE MARE

Dacă condițiile meteo sunt nefavorabile sau se prognozează că se vor înrăutăți, nu plecați pe mare. Dacă poți evita furtuna, atunci fă-o. Dacă sunteți acasă bucurați-vă de un ceai și o carte bună, dacă sunteți în marină verificați legăturile bărcii la ponton și asigurați-vă că barca este sigură. Dacă se anunță o furtună puternică puteți elibera puntea de echipamente în exces, dublați legăturile bărcii la ponton, protejați-le de frecare, mai puneți niște fendere/ baloane și coborâți de pe barcă. Nu vă riscați viața pentru a salva barca. 


STRATEGIA 2 ÎN CAZ DE FURTUNĂ: PREVEDEREA TIMPULUI LA BORD

Înainte să apară avertismentele de furtună pe VHF trebuie să învățați să citiți semnele naturii. Noi vă vom învăța. Daca cunoașteți aceste lucruri și învățați să le identificați veți putea face o prognoză bună a vremii și vă veți putea retrage la timp spre port, înainte de începerea furtunii.


STRATEGIA 3 ÎN CAZ DE FURTUNĂ: ASCULTAREA AVERTISMENTELOR DE FURTUNA

Cea mai uzitata forma de informare hidro-meteorologica este transmiterea buletinelor meteo si avertismentelor de furtuna in clar prin radio in limba engleza. Informarea se face la anumite ore, pe anumite frecvente si pe anumite spatii, de la stațiile de radio-coasta si stațiile centrale aparținând statelor riverane zonelor maritime respective. Ați auzit un avertisment de furtună? Evaluați distanta care o aveți de parcurs pana in port si daca va poate prinde furtuna in apropierea portului, lucru ce ar putea fi periculos, barca putând fi împinsa spre stânci.


STRATEGIA 4 ÎN CAZ DE FURTUNĂ: ANDURANȚA

Dacă v-a prins o furtună pe mare, trebuie să aveți cunoștințe cum să procedați mai departe pentru a ieși cu bine din furtună. Noi vă vom furniza cunoștințele de bază cum să te descurci în vreme de furtună.

1. PRIORITATEA 1: PROTEJAȚI ECHIPAJUL

Se spune adesea că bărcile sunt mai puternice decât oamenii, ceea ce înseamnă că prima dvs. prioritate este să vă protejați. Asigurați-vă că aveți și utilizați uneltele de siguranță potrivite, cum ar fi PFD (Personal Flotation Device)-uri și hamuri sau legături pentru a vă menține pe barcă. 

... continuarea in curs.

Pentru informatii sunati la tel. +40727.542.423 Tudor Alexandru (Instructor și Skipper)

Pentru rezervari trimiteti email la lindor@mariata.ro. Vă așteptăm!

Trimiteți un comentariu