Vânătoare arhitecturala la Constanta


Sâmbătă, pe 14 iulie, daca nu ajungeti la Aeromania sau daca stati la Aeromania doar cateva ore,
de la ora 18:00 avem o alta propunere. Puteti sa participati alaturi de noi la o Vanatoare Arhitecturala. Daca va plac cladirile vechi si detaliile arhitecturale si vreti sa le descoperiti sau redescoperiti alaturi de cei dragi facet-va o echipa si veniti la "vanatoare".

Într-o zi cu soare și voie bună, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din peninsula istorică a Constanței.

Cum?
Printr-un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale.

Ce sunt “comorile arhitecturale”?
Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și care dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, ancadramente, decoratiuni si multe altele.

Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? 
Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*:
hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc),
dar e bine să ai:
+ un aparat foto
+ niște spirit de observație
+ niște spirit de aventură
+ încălțări comode
(Și dacă toți prietenii sunt ocupați, plecați sau pur și simplu nu au chef, e ok să te înscrii și singur.)

Scopul Vânătorii arhitecturale?
În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța "Salut" și "Ce mai faci?" într-o limbă străină :D ). Sa socializezi şi să te simți bine, căci e o activitate distractivă! (O zicem noi, dar o zic mai ales cei care au mai participat la Vânători arhitecturale.)

Exemplu de intrebare;
“Casa cu intrare-foișor, vitrată și pictură externă. Și vitralii. Fă-i o poză. O găsești pe Udriște”

Ok. Cum particip?
Te înscrii prin email la lindor@mariata.ro sau tel 0755072882
Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una pe loc).

Pot să vină și copii?
Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Menționați în momentul înscrierii (o să aveți o căsuță specială) câți copii sunt în echipă, ce vârstă au și o să găsim o soluție. :) Cei mai mici de 12 ani vin gratuit.

Cât costă?
60 de lei/persoană
30 lei/ elevi și studenți (13 ani – 22 ani)
100 lei/persoană Daca vreti sa fiţi în echipa Măria Ta. Mentionaţi asta cînd va inscrieti. Veti avea bonus fotografii pe parcursul questului.

La cât?
Distracția începe la 18.00 (și se termină la 21.00 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii - locul de întâlnire, ora - vor fi transmise pe mail celor înscriși pe 13 iulie.

Te așteptăm să vânăm împreună și să descoperim comorile arhitecturale ale Constanței! ^_^


2018.07.14 Sambata: Cum a fost:
Va ziceam saptamana trecuta de o Vanatoare Arhitecturala, cum a fost? Antrenant, interesant, educativ... ce mai, GENIAL! Ne-am intalnit cu organizatorii si celelalte echipe la Lupoaica. Am fost 4 echipe, unele formate ad-hoc, altele pregatite din timp. Noi am fost o combinatie, adica aveam numele echipei dar doar 2 membri, eu si Catalin, asa ca am mai acceptat inca un membru in echipa, pe Ștefania.


 Am primit câte
+ o hartă
+ un scurt dicționar explicativ de termeni de arhitectura
+ și lista cu 24 de cerințe.

 Si am plecat in cautarea detaliilor arhitecturale:
+ bovindouri,
+ usi cu insecte,
+ balcoane deosebite,
+ coloane,
+ marchize,
+ mascaroni
etc.

Obiectivele trebuiau pozate si trecut in formular numarul pozei corespunzatoare. Vanatoarea a durat 3 ore. Vedeti in continuare ce poze am facut eu, sunt pozele cerute dar si alte cadre cu ce mi-a mai atras mie atentia. Va ajuta sa va faceti o idee cu ce se cere la acest joc dar nu v-am dat indicii unde se afla aceste detalii, asa ca daca vreti dori sa participati si voi va trebui sa le gasiti. Scrieti-mi pe adresa lindor@mariata.ro daca doriti sa se mai organizeze acest joc in Constanta. 









































































































Trimiteți un comentariu